Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare - Cum se prepara Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

 

Din dorinta de a pregati o altfel de omleta, am incercat aceasta varianta. Am mai citit eu despre ea si in multe articole scria ca ar fi bine ca ouale sa nu fie gatite de tot, ca este mai cremoasa omleta in acest fel, dar cum noua ne plac ouale bine facut, eu am lasat-o pe foc pana am crezut eu ca este asa cum ne place. Sa o incercati, ca merita!  Pentru a face Menemen - Omleta turceasca plina de savoare, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, ceapa verde, ardei, rosii, patrunjel.

Ingrediente Menemen - Omleta turceasca plina de savoare: 3 cepe verzi micute 1/2 ardei rosu 1/2 ardei galben 1/2 ardei verde 2 rosii mari de gradina, bine coapte 4 oua 2 linguri ulei de masline sare piper cateva crengute de patrunjel verde

Cum se prepara Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

Puneti niste apa la fiert intr-o cratita mica. Cand da in clocot, adaugati rosiile si le lasati cam doua minute. Le scoateti cu o paleta, le lasati sa se racoreasca usor, apoi le descojiti de pielita. Le tocati marunt. Ceapa verde o taiati rondele. Ardeii de toate culorile, ii curatati bine de seminte si ii tocati cubulete.

Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ceapa verde si ardeii. Presarati putina sare, piper, le sotati 2-3 minute. Eu am adaugat si cateva linguri de apa sa se patrunda bine legumele. Adaugati rosiile cu toata zeama ce o lasa. Amestecati, lasati sa scada cam pe jumatate din lichid.

Dati focul la mic de tot, spargeti ouale unul cat unul, apoi cu miscari lente invartiti. Invartiti pana ouale sunt gatite asa cum va plac. Se opreste focul. Se toaca marunt patrunjelul verde, se presara deasupra. Se serveste cu paine prajita!

Incearca si reteta de Omletă cu ciuperci, la fel de gustoasă sau varianta de Omletă grecească.

iti recomandam si reteta de Omleta cu cascaval.

Pofta buna!

Ingrediente Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

Ingrediente Menemen - Omleta turceasca plina de savoare:

3 cepe verzi micute

1/2 ardei rosu

1/2 ardei galben

1/2 ardei verde

2 rosii mari de gradina, bine coapte

4 oua

2 linguri ulei de masline

sare

piper

cateva crengute de patrunjel verde

Categorii

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste - Cum se fac aceste Oua vopsite

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic - Cum se prepara Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

Covridog de casă - Simplu, rapid și extrem de savuros

Covridog de casă - Simplu, rapid și extrem de savuros

Covridog de casă - Simplu, rapid și extrem de savuros - Cum se prepara Covridog de casă - Simplu, ra

Plăcinte pizza - Gustarea rapidă și inedită

Plăcinte pizza - Gustarea rapidă și inedită

Plăcinte pizza - Gustarea rapidă și inedită - Cum se prepara aceste Plăcinte pizza - Gustarea rapidă

Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios

Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios

Reteta culinara Omletă la cuptor cu bacon și ciuperci - Mic dejun gustos și sățios din categoria Ape

Humus simplu - Reteta clasica gustoasa

Humus simplu - Reteta clasica gustoasa

Humus simplu - Reteta clasica gustoasa - Cum se prepara Humus simplu - Reteta clasica gustoasa: Daca

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit - Cum se prepara Plăcinta creață cu

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete - Cum se prepara Pâine cu ustu