Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Aseaza merele intr-un vas termorezistent cu partea taiata in sus.Intr-un bol, pune prunele uscate si vinul si da-le la cuptorul cu microunde timp de 3 minute, la putere maxima. Intr-un vas, amesteca prunele uscate, visinele, cacaoa, zaharul si scortisoara.Taie nugaua in 4 bucati egale. Imparte amestecul cu fructe in cele 4 jumatati de mere, iar deasupra aseaza cate o bucata de nuga.Da totul la cuptor 20-25 minute, pana cand merele s-au inmuiat iar nugaua s-a rumenit si a devenit crocanta, apoi serveste.

Ingrediente Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga

2 mere

curatate de smaburi si injumatatite

50 gr prune uscate

tocate

100 ml vin/rom

50 gr visine din compot

2 linguri pudra de cacao

2 lingurite zahar pudra

1 lingurita scortisoara

100 gr nuga

Categorii