mere verzi umplute cu carne

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare mere verzi umplute cu carne

Merelor spalate li se taie capacel si apoi se scobesc in interior.In general se foloseste o lingurita pentru asa ceva. Intr-o tigaie se pun citeva lingurite de ulei si ceapa care in prealabil a fost taiata marunt si se lasa la calit. Se adauga miezul de la mere taiat marunt si carnea tocata . Se tin astfel impreuna la calit pana in momentul in care carnea capata o culoare albicioasa. Se adauga praf de nucsoara, praf de cuisoare ( adaugati putin, nu mult, caci au arome puternice). Se pipereaza si sareaza dupa gust. Tot dupa gust puteti toca niste patrunjel si il puteti adauga. Carnea este folosita apoi ca umplutura pentru mere, se aseaza intr.o tava inalta bun pentru cuptor, se pun capacelele la mere si se toarna in jurul lor un amestec de suc de rosii si putin ulei ( cam 3/4 din inaltimea merelor).Se infasoara in foi de aluminiu si se pun la cuptor. Se tin la foc mare si se lasa pana se coc. In general nu dureaza mult. Dupa ce s-au copt se indeparteaza folia si se lasa sa se rumeneasca putin. Sosul se poate ingrosa cu putina faina ( amestecata cu citeva linguri de sos luat din vas). Va doresc pofta buna

Ingrediente mere verzi umplute cu carne

6 mere verzi

cca 2-300 gr carne tocata

vreo 4 linguri de ulei ( 1 la carne si restul in sosul de rosii )

1/2 pahar de suc de rosii cu pulpa

putina apa ( daca e nevoie la \" lungit \"sosul de rosii )

sare

piper

nuscoara

1 cuisor

patrunjel tocat marunt

ceapa)

Categorii