mere verzi umplute cu carne

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare mere verzi umplute cu carne

Merelor spalate li se taie capacel si apoi se scobesc in interior.In general se foloseste o lingurita pentru asa ceva. Intr-o tigaie se pun citeva lingurite de ulei si ceapa care in prealabil a fost taiata marunt si se lasa la calit. Se adauga miezul de la mere taiat marunt si carnea tocata . Se tin astfel impreuna la calit pana in momentul in care carnea capata o culoare albicioasa. Se adauga praf de nucsoara, praf de cuisoare ( adaugati putin, nu mult, caci au arome puternice). Se pipereaza si sareaza dupa gust. Tot dupa gust puteti toca niste patrunjel si il puteti adauga. Carnea este folosita apoi ca umplutura pentru mere, se aseaza intr.o tava inalta bun pentru cuptor, se pun capacelele la mere si se toarna in jurul lor un amestec de suc de rosii si putin ulei ( cam 3/4 din inaltimea merelor).Se infasoara in foi de aluminiu si se pun la cuptor. Se tin la foc mare si se lasa pana se coc. In general nu dureaza mult. Dupa ce s-au copt se indeparteaza folia si se lasa sa se rumeneasca putin. Sosul se poate ingrosa cu putina faina ( amestecata cu citeva linguri de sos luat din vas). Va doresc pofta buna

Ingrediente mere verzi umplute cu carne

6 mere verzi

cca 2-300 gr carne tocata

vreo 4 linguri de ulei ( 1 la carne si restul in sosul de rosii )

1/2 pahar de suc de rosii cu pulpa

putina apa ( daca e nevoie la \" lungit \"sosul de rosii )

sare

piper

nuscoara

1 cuisor

patrunjel tocat marunt

ceapa)

Categorii

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceste Păstăi cu usturoi și

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor

Dovlecei umpluti cu crema de branza, mozzarella si masline – reteta simpla la cuptor - Cum se prepar

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Reteta culinara Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

Reteta culinara Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă din categoria Mancaruri de legu