Mic dejun pentru copii (la pahar)
Reteta culinara Mic dejun pentru copii (la pahar) din categoria Mancare copii. Specific Romania. Cum sa faci Mic dejun pentru copii (la pahar)
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Mic dejun pentru copii (la pahar)
Această rețetă este ideală pentru micul dejun al copiilor deoarece este o gustare proaspătă și consistentă! Banana este primul fruct introdus în schema de diversificare a alimentației bebelușului (se începe cu piure de banane iar pe parcursul vârstei se schimbă consistența), având risc scăzut de a produce alergii. Banana este un aliment prebiotic, ce încurajează dezvoltarea de bacterii bune în intestin, este bogata în vitamine (vit. A, vit. C, vit. E, vit. B3, B5, B6, acid folic) și minerale (potasiu, fosfor, calciu, fier, magneziu, cupru, zinc, mangan). De asemenea, bananele conțin triptofan, unul din aminoacizii esențiali, responsabil cu starea de bine. Pentru alimentația bebelușilor / copiilor se recomandă doar banane organice, coapte, fără părți verzi, pentru că se pasează foarte ușor sau pot fi mestecate de copii cu ușurință (nu se recomandă banane deteriorate, lovite, cu coaja crăpată). Cu cât bananele sunt mai coapte cu atât sunt mai dulci și mai ușor de digerat. Bananele se consumă de regulă ca fruct individual (diferite asocieri cu alte fructe / cereale pot da indigestii datorită proceselor de fermentație).
Ingrediente Mic dejun pentru copii (la pahar)
2 banane coapte (mai micuțe);
100 gr. brânză proaspătă de vaci;
3 linguri cu iaurt gras (grecesc);
100 gr. biscuiți pentru copii;
frunze de melisă.