Midii cu cartofi prajiti
Midiile insotite de cartofi prajiti se bucura de o mare popularitate nu doar in Belgia sau in Franta, ci mai peste tot in lume, in randul acelora care le apreciaza. E una dintre acele retete atat de simple, dar care te rasplatesc cu un gust atat de bun.
Instructiuni de preparare Midii cu cartofi prajiti
Midiile : Curatati bine midiile : tot ce trebuie sa faceti este sa folositi un cutit pentru a indeparta filamentele care ies din partea laterala a midiilor.
Intr-o oala puneti unt. Sotati ceapa tocata, tulpina de telina taiata in bucati mici, usturoiul zdrobit si buchetul garni.
Cand ceapa devine translucida, se deglazeaza cu vinul alb si se adauga midiile. Acoperiti vasul si gatiti timp de 10 minute. Dupa aceasta perioada, midiile ar trebui sa se deschida. Adaugati patrunjelul tocat si amestecati. Luati de pe foc.
Cartofii prajiti : Curatati si taiati cartofii sub foram de pai. Puneti-i sa se inmoaie on apa timp de 5 minute, astfel se elimina din amidon si devin mai crocanti. Uscati-i bine intr-un prosop.
Prajiti-i pentru prima data timp de 8 minute (daca puteti, reglati temperatura friteuzei, la 140° C). Scoateti-i si lasati-i sa se raceasca.
Apoi prajiti-i din nou timp de 8 minute (de data aceasta la 180° C). Scoateti-i si sarati-i.
Gata!
Ingrediente Midii cu cartofi prajiti
Pentru midii :
1 kg de midii
1 ceapa
1 tulpina de telina
1 catel de usturoi
1 buchet garni
100 ml de vin alb
patrunjel
Pentru cartofi prajiti:
350 gr de cartofi
ulei
sare