Miel cu masline si sos de ansoa

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza carnea de miel cu cimbru, rozmarin, ulei de masline, jumatate ceasca de vin, ulei de masline si se lasa la marinat pentru cateva ore la frigider. Se prepara un sos prin sotarea usturoiului in unt pana isi schimba culoarea. Se toarna vinul, supa de miel si pasta de tomate, se omogenizeaza, se incorporeaza ansoa, sare, piper dupa gust. Se scoate carnea de miel din marinata si se rumeneste intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline. Se adauga restul de marinata, putina apa si se continua fierberea. Carnea de miel se pune pe farfurie alaturi de sosul de ansoa si se serveste alaturi de garnitura de cus cus.

Ingrediente Miel cu masline si sos de ansoa

* 500 g carne de miel

* 100 g masline verzi

* 2 linguri ansoa maruntita

* 1 lingura unt

* 1 ceasca vin

* 1 ceasca supa de miel

* ulei de masline

* cimbru verde

* rozmarin verde

* usturoi pisat

* sos de rosii

* sare

piper

* cus cus pentru garnitura

Categorii