Miel umplut

Timp de preparare 2 ore si 10 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Miel umplut

Este pe masa noastră în ziua de Paști. Face parte din tradiție, tradiții pe care mă bucur că reușim să le păstrăm. Cred ca este preparatul care incununeaza orice masa cu ocazia sarbatorilor pascale. Pentru cei cărora nu le place carnea de miel pot alege varianta drob. Am facut si drob pentru ca umplutura era prea multa. Nici alt fel de miel nu mănânc, dar îmi place umplutura preparată așa. Merge foarte bine insotit de un sos de hrean, ardei murati sau ceapa verde. Am avut un miel foarte mic, carnea abia avea gust de miel. Mielul este spălat, curățat de orice fire de blană. Pe langa picior se realizeaza un despartiment, un „buzunar”, pielea fiind rupta de coaste. Daca tot se rupe il poti coase cu ata, nicio problema.Daca nu va place gustul de miel il puteti opari in apa cu putin otet, daca nu este suficient sa il tineti in apa cu putin otet inainte de a-l prepara. Măruntaiele se fierb și se toacă mărunt. Se toaca ceapa, patrunjelul si usturoiul si se calesc in putin ulei. La final adaugam putina boia. Se fierb cele 6 oua. Pâinea uscată se înmoaie în lapte. Apoi o stoarcem si o punem peste maruntaie. La fel și verdeața, apoi mararul tocat mărunt. Taiem ouale fierte si le punem in umplutura. Batem cele 7 oua cu sare si piper si cele 2 linguri de pesmet, le punem peste celelalte ingrediente. Se amestecă totul, se gustă și se condimentează dacă este necesar. Este bine sa ai o umplutura ceva mai picanta.Nu ezitati sa puneti paine in umplutura, este cea care va tine compozitia legata si nu numarul mare de oua cum se crede. Saram mielul si in interiorul buzunarului si pe exterior. Apoi punem umplutura înăuntru. Nu trebuie sa fie prea plin, pentru ca altfel riscati sa crape in timp ce se coace. .Cusătură cusătura acolo unde ai pus umplutura. Deasupra punem putin ulei si boia. Intr-o tava se pune ulei, putina apa cu sare sau vegeta si se da totul la cuptor. Stropiți mielul din când în când cu lichidul din tigaie. Adăugați mai mult dacă este necesar. Va sta la cuptor aproximativ o ora si jumatate. Cu cât este mai lung, cu atât timpul de coacere va fi mai lung.Verificați carnea de lângă picior dacă este gata. Nu înțepați piesa cu umplutura, altfel se va crăpa și nu cred că doriți asta. Scoateți din tigaie pe o farfurie și lăsați să se răcească. Tăiați numai după ce s-a răcit complet. Din aceeasi umplutura am pus o "batista" (acea piele de pe intestine) si am facut un drob. Paste Fericit !!!!

Ingrediente Miel umplut

Un sfert de miel

partea din faţa

cea cu coastele &ndash cam 2,5 kg am avut eu

Maruntaie de miel

ficat

rinichi

plamân

inima

Un muschiulet de porc am pus eu

puteti sa puneti carne de miel

200 gr pâine uscata

6 oua fierte

7 oua crude

Lapte pentru înmuiat pâinea

2 linguri pesmet

Sare

piper

boia de ardei

Ulei

patrunjel verde 2 legaturi

ceapa verde 2 legaturi

marar verde

usturoi verde 3 fire

trei crengute de rozmarin

Categorii