Mille feuille cu crema de lamaie

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Mille feuille cu crema de lamaie

Ideea de baza si "chichita" la acest mille feuille este coptul. Asa ca, dupa ce s-a dezghetat aluatul trebuie sa va asigurati ca aveti doua vase de copt care sa intre unul in altul, pentru ca aluatul sa se coaca "tasat". Eu am copt foaia intre doua tavi teflonate pe care le-am uns putin iar pe cea de deasupra am asezat un vas termorezistent ca sa aiba greutate. Se poate folosi si hirtia de copt. Nu uitati sa intepati aluatul din loc in loc, pentru a-l ajuta sa nu se ridice. Se verifica foaia din cand in cand iar cand este aproape gata se scoate si se spoieste cu oul batut, se da 5 min. la cuptor sa se coaguleze apoi se presara cu zahar tos si se mai lasa cateva min. sa se topeasca si sa capete un aspect frumos.Eu am preferat sa tai din start aluatul in forme pentru ca fiind crocanta foaia este destul de greu de taiat dupa ce se coace. In timp ce se coace foaia putem prepara iute frisca (ca in instructiuni.) si crema de lamaie. Pentru crema amestecam bine zaharul cu faina, diluam cu laptele rece si punem la fiert pe baie de abur. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se adauga untul, coaja si zeama de lamaie. Dupa ce s-a racit am adaugat in crema 3 linguri frisca ca sa fie si mai fina. Mai departe e joaca. Am pus cu un sprit pe fiecare bucatica de aluat crema-fructe-frisca-foaie-frisca-fructe. Recunosc, foaia trebuia sa fie si mai tasata insa gustul este divin. Cum v-am spus mille feuille este o prajitura pe care merita sa o incercati. O sa fiti cuceriti de gustul ei si o sa o treceti la favorite cu siguranta...

Ingrediente Mille feuille cu crema de lamaie

Pentru foi:

-o jumatate pachet foietaj,

-un ou,

-2-3 linguri zahar tos,

Crema:

-5 linguri zahar,

-3 linguri faina,

-350 ml lapte (plus 150 ml pentru frisca),

-50g unt,

-coaja rasa de la o lamaie,

-zeama de la jumatate de lamaie,

-un plic frisca,

-300 g fructe proaspete (eu am folosit visine)

Categorii

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Reteta culinara Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post din categoria Mancaruri de legum

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca