Mincare de fasole cu carne de miel(specific arab)

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mincare de fasole cu carne de miel(specific arab)

Se amesteca toate ingredientele;se pun intr-o oala cu presiune;se potriveste de sare,condimente..... Se inchide bine oala;dupa ce clocoteste,se da la foc mic si se lasa sa fiarba 40 minute. Cind e gata,mincarea se serveste fierbinte,cu garnitura de orez.Pe orez,sa fie mai aratos,se pun cca 2 linguri de seminte de pin, prajite. Prepararea orezului Orezul se pune in apa calduta, unde se lasa 30 minute;dupa aceea se spala bine, se pune la scurs intr-o strecuratoare.In acest timp, fideaua se prajeste putin;se pun peste orezul, sarea,apa fierbinte.Se mesteca;se fierbe totul cca 30 minute,amestecind la fiecare 12-15 minute.

Ingrediente Mincare de fasole cu carne de miel(specific arab)

-1 kg carne miel cu o

-500 g fasole

-cca400g morcovi, rondele

-2 cepe taiate marunt

-suc de la 4 rosii

-1 lingurita cu virf de pasta de rosii

-6-7 catei usturoi batuti

-sare

-condimente (piper,ienibahar,cardamom,cumintoate pudra)

-daca e nevoie,putina apalichidul trebuie sa cuprinda mincarea

Pentru orez:

-2 pahare orez(pahar de cca 200 ml )

-1 lingura fidea

-1 lingurita sare

-ulei(cam 5 linguri)

-apa(pt un pahar de orez se pune 1,25 pahar apa)

Categorii