Mincare de spanac cu carne de miel(specific arab)

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mincare de spanac cu carne de miel(specific arab)

Se fierbe carnea cu sare, ceapa, condimente.Cind carnea e fiarta,se pune intr-o cratita;se pune peste ea zeama in care a fiert,strecurata,cit sa o acopere putin.Se pune pe foc;cind fierbe, se pune spanacul;se fierb cca 10 minute, apoi se pune nautul;se mai fierb inca cca 5 minute. Se adauga apoi usturoiul, batut si prajit;se mesteca(pe foc);se ia de pe foc;se serveste fierbinte, cu zeama de lamiie si garnitura de orez. Prepararea orezului Orezul se pune in apa calduta, unde se lasa 30 minute;dupa aceea se spala bine, se pune la scurs intr-o strecuratoare.In acest timp, fideaua se prajeste putin;se pun peste orezul, sarea,apa fierbinte.Se mesteca;se fierbe totul cca 30 minute,amestecind la fiecare 12-15 minute.

Ingrediente Mincare de spanac cu carne de miel(specific arab)

-1 kg carne de miel,bucati,cu o

-sare

-ceapa

-condimente intregi

pt a face supa de carne f buna(piper,ienibahar,scortisoara,cardamom,frunze de dafin)

-spanac

curatit,taiat in felii de cam 2-3 cm,cca 700 grame(dupa ce se curata 700 grame)

-naut fiert cam 200 grame

-usturoi cca 7-8 catei

Pentru orez:

-2 pahare orez(pahar de cca 200 ml )

-1 lingura fidea

-1 lingurita sare

-ulei(cam 5 linguri)

-apa(pt un pahar de orez se pune 1,25 pahar apa)

Categorii