Mincare de vinete cu carne de miel(specific arab)

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mincare de vinete cu carne de miel(specific arab)

Vreau sa va spun ca e o mincare f.grasa.Se poate folosi carnea de vita(taiata ca pt.tocanita),sa nu fie asa grasa. Cantitatea amintita e pt.cca 8 persoane. Carnea se spala,apoi,se pune la fiert in apa rece,cu cca 2 lingurite de sare.Cind clocoteste,se spumeaza,apoi se pun cepele,condimentele amintite.Se fierbe,in oala de presiune,cca 35 minute. Dupa aceea,carnea(fiarta),fara supa in care a fiert,se pune intr-o cratita;peste ea se pune cca 1,5 l supa(strecurata) si cca 750 ml suc de rosii;se pun si cca 2 lingurite de pasta de rosii;se potriveste de sare si se pune pe foc,sa fiarba.Cind da in clocot,se pun bucatile de vinete,prajite. [[[Vinetele se prsjesc,asa:vinetele se curata,se taie in bucati de cca 2/6 cm;se presara cu sare,se lasa cca 20 minute;dupa aceea se spala,se storc(cu grija),se prajesc.Prajite,le punem pe servetele absorbante.Se schimba,de mai multe ori servetelele,sa aiba(vinetele) cit ai putin ulei.]]] Mincarea de vinete,se lasa sa fiarba cca 10 minute,la foc mic;in timpul acesta,usturoiul se prajeste,apoi se pune peste mincarea de vinete;se mesteca f.usor(sa nu rupem vinetele);se lasa sa fiarba inca cca 3-4 minute. Se serveste,fierbinte,cu orez.

Ingrediente Mincare de vinete cu carne de miel(specific arab)

-1250 g carne de miel,cu o

-cca 2,5 kg vinete

-2 cepe

-10 catei de usturoi(batut),sau dupa gust

-cca 7 rosii

-cca 2 lingurite pasta de rosii

-sare

-condimente nemacinate,pt fierberea carnii(10 boabe ienibahar,10 cardamom,15,piper-boabe,3 foi dafin,1 bat de scortisoara,10 cuisoare,2 bucati lumilumi e ca o lamiie micase foloseste intreaga si uscatauscata o cumpar).Condimentele se pot pune dupa gust,sau nu se pun toatedepinde de preferinte.

-cca 1 l ulei(preferabil de floarea soarelui),pt prajit vinetele.

-3-4 linguri ulei de masline,pt.prajit usturoiul batut

Categorii