Mincarica cu carne si sfecla rosie

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mincarica cu carne si sfecla rosie

Carnea se taie in cubulete. Grasimea se incinge. Se prajeste carnea intr-o tigaie, nu toata odata, pe foc mijlociu si se pune apoi intr-o cratita. Ceapa, sfecla si morcovii se curata. Se pun in cratita impreuna cu sare, piper, foaia de dafin. Se adauga 2 dl apa. Se fierbe acoperita de un capac, pe foc mic, circa 15 min. Varza se toaca marunt si se pune in cratita. Se mai pune apa si se fierbe inca 5-10 min. Se adauga zama de lamiie sau otetul, dupa gust. Se poate adauga smintina.Se serveste cu cartofi fierti, muraturi, salata

Ingrediente Mincarica cu carne si sfecla rosie

400 gr. carne

2 linguri margarina sau unt

2-3 cepe

400 gr. sfecla

1-2 morcovi

1 1/2 lingurite sare

1 virf de cutit de piper

1 foaie de dafin

2-4 dl apa

ciera 200 gr varza

1-2 lingurite zeama de lamiie sau otet

(smintina)

Categorii