Mini-bites din crakers cu legume si pasta de linte cu migdale

Reteta culinara Mini-bites din crakers cu legume si pasta de linte cu migdale din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Mini-bites din crakers cu legume si pasta de linte cu migdale

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mini-bites din crakers cu legume si pasta de linte cu migdale

 

O sa va spun de la inceput ca aceasta minunatie (caci e, intr-adevar, o minunatie) este o reteta raw-vegana partial (din cauza pateului de linte, ale carui cateva ingrediente au fost fierte), foarte apetisanta, usor de preparat ...si mai ales de consumat! Se preteaza bine atat in perioada posturilor, cat si pt. a impresiona musafirii si prietenii dragi, pe care dorim sa-i rasfatam cu ceva sanatos, gustos, simplu..si care incanta si ochiul, nu? Stiti voi bine ca, desi nu sunt o raw-vegana si nici vegetariana, recunosc insa ca multe dintre retetele din bucataria lor imi fac cu ochiul, asa ca le impartasesc cu voi. Si tot pt. ca sunt convinsa ca stiti, atat bucatariile traditionale, cat si cea raw-vegana sunt extrem de versatile..ceea ce pt. mine este un mare plus, in sensul ca mereu inventez cate ceva, mai adaptez o reteta, etc., ca doar asta mi-s:)

Ingrediente Mini-bites din crakers cu legume si pasta de linte cu migdale

1 cana pulpa de radacinoase si legume rase foarte marunt si stoarse bine de suc: morcov, telina, dovlecel, ardei gras, gulie, patrunjel verde, etc., ce va place si aveti la indemana (eu am folosit pulpa ramasa dupa stoarcerea legumelor...sucul l-am baut eu:))

1 praf de sare neiodata-condimente uscate: chilli, piper, pudra de verdeturi uscate (eu am pus un mix preparat de mine din: frunze de telina, patrunjel, coriandru, busuioc, cimbru)

2 linguri faina de in (obtinuta prin macinarea semintelor de in in rasnita de cafea)-2-3 linguri apa

1 ceasca linte (muiata peste noapte in apa)

1 mana de migdale (hidratata peste noapte)

1 mana de seminte de dovleac crude

putin ulei de masline presat la rece

1 lingura zeama de lamaie- sare neiodata

condimente dupa gust

1 legatura marar proaspat

1 catel usturoi

1 fir ceapa verde

cateva fire patrunjel verde

1/2 ardei gras

1 rosie uscata si conservata in ulei de masline (si scursa de ulei)

Categorii