Mini Boema cu lichior Sheridan`s

Reteta culinara Mini Boema cu lichior Sheridan`s din categoria Prajituri. Cum sa faci Mini Boema cu lichior Sheridan`s

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mini Boema cu lichior Sheridan`s

 

Mini au iesit, egale mai la vara ca din cauza de lichior, pe care l-am degustat, n-am mai tinut drept cutitul, deci da ''ie'' bune si asa neegale si imbatate.

Blat 20/16 cm 3 oua XL 100 g zahar tos 80 g faina 25 g cacao Sirop 500 ml apa 150 g zahar 50 ml lichior Sheridan`s Fondant 500 g fondant 3 linguri sirop 1 lingura cacao Crema de ciocolata 150 g ciocolata amara Callebaut 150 g smantana pentru frisca cu 36% grasime 2 linguri lichior Sheridan`s Frisca 300 g smantana pentru frisca cu 36% grasime 1 lingura zahar vanilat Decor cirese confiate

Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiuni 20/16 cm. Faina am amestecat-o cu cacao si am cernut amestecul. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat jumatate din zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile cu restul de zahar le-am mixat pana si-au dublat volumul. Am incorporat galbenusurile in albusuri, cu miscari lente de jos in sus, am adaugat si amestecul de faina si cacao, amestecand de jos in sus cu miscari lente. Am turnat amestecul obtinut in tava, am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 20-25 min sau pana trece testul scobitorii.

Sirop : Am pus la fiert apa cu zaharul, cand a dat in clocot am stins focul si am adaugat lichiorul, am lasat sa se raceasca bine.

Cream de ciocolata : Intr-un castron de inox am pus ciocolata si smantana pentru frisca, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am tras castronul de pe baia de abur si am adaugat si lichiorul, am omogenizat si am dat castronul la frigider pentru 2 ore. Apoi am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa.

Fondant : Fondantul l-am pregatit in momentul in care m-am apucat sa asamblez prajitura. Intr-un castron de inox am pus fondantul, am asezat castronul pe baie de abur. Separat am amestecat cacao cu sirop si am adaugat amestecul peste fondant, am amestecat bine pana ce fondantul a devenit fluid, numai bun de glazurat.

Frisca : Smantana pentru frisca rece de la frigider impreuna cu zaharul vanilat le-am mixat pana am obtinut o frisca ferma.

Asamblare : Blatul racit l-am portionat in 24 de bucatele, apoi am luat fiecare bucatica si am scufundat-o in siropul rece. Am lasat sa se scurga surplusul de sirop . Crema mixata am pus-o intr-un posh si am ornat fiecare bucatica de prajitura.Apoi am ornat cu frisca si decorat cu cirese confiate. Se pare ca le-am imbatat bini di tat, parol ca au iesit delicioase, putin mai inclinate din motive de lichior, sa ne fie di bine in noul an. LA multi ani !

Ingrediente Mini Boema cu lichior Sheridan`s

Blat 20/16 cm

3 oua XL

100 g zahar tos

80 g faina

25 g cacao

Sirop

500 ml apa

150 g zahar

50 ml lichior Sheridan`s

Fondant

500 g fondant

3 linguri sirop

1 lingura cacao

Crema de ciocolata

150 g ciocolata amara Callebaut

150 g smantana pentru frisca cu 36% grasime

2 linguri lichior Sheridan`s

Frisca

300 g smantana pentru frisca cu 36% grasime

1 lingura zahar vanilat

Decor

cirese confiate

Categorii