Mini-prajituri cu ciocolata si centru lichid de caramele

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mini-prajituri cu ciocolata si centru lichid de caramele

1. Unge cu unt/margarina 6 forme mici de copt (a cate 150ml) si pudreaza-le cu cacao, inlaturand excesul.Incalzeste cuptorul la 180°C. 2. Topeste untul/margarina cu ciocolata in cuptorul cu microunde sau la bain-marie. 3. Bate ouale, galbenusurile si zaharul pana ce se ingroasa.Inglobeaza in acest amestec ciocolata, cerne faina si cacaoa si inglobeaza-le cu o lingura mare de metal sau cu o spatula.Imparte compozitia obtinuta in cele 6 forme de copt, umpland 3/4 din fiecare forma. 4. Ia cate 2 caramele, apasa-le impreuna pentru a face o caramea mai mare si introdu carmeaua in fiecare portie, astfel inacat sa nu se vada.Pune formele pe o tava de copt si pune prajiturelele la copt pentru 10-20 minute.Lasa-le sa se raceasca putin, iar apoi desprinde-le din forma trecand cu un cutit in jurul formelor si rasturnandu-le pe cate o farfurie.Pudreaza prajiturelele cu cacao inainte de a le servi. :) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

Ingrediente Mini-prajituri cu ciocolata si centru lichid de caramele

•unt/margarina si cacao

pentru formele de copt

•150 gr unt sau margarina Rama

•150 gr ciocolata amaruie (cu 70% cacao)

•6 oua (3 intregi + 3 galbenusuri)

•150 gr zahar brun

•120 gr faina

•2 linguri cacao

plus pentru pudrare

•12 caramele

Categorii