Mini snitele crispy, cu fulgi de porumb
Reteta culinara Mini snitele crispy, cu fulgi de porumb din categoria Curcan. Specific Romania. Cum sa faci Mini snitele crispy, cu fulgi de porumb
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Mini snitele crispy, cu fulgi de porumb
Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta a Dianei, de la Savori Urbane. delicios si il recomand cu drag!
500 g piept de curcan usturoi granulat busuioc uscat patrunjel uscat boia afumată sare piper măcinat 200 g fulgi de porumb 50 g pesmet 2 oua ulei de prajitTăiați pieptul de curcan în fâșii aproximativ egale, lungi și înguste. Punem fasiile de carne intr-un bol, adaugam condimentele si amestecam bine. Batem ouale usor cu o furculita si tocam fulgii de porumb cu mana. Le puteți pune într-o pungă de plastic și le puteți zdrobi ușor cu un răsucitor. Se pune carnea in oul batut . Scoatem fasiile de ou una cate una, cu ajutorul unei furculite, le scurgem usor si le asezam pe farfuria cu fulgi de porumb. Se presara pesmetul pe o tava si se aseaza bucatile de carne, dupa ce le tavali prin fulgi de porumb. Deasupra presara niste pesmet si scutura putin tava. Pentru ca fulgii de porumb sunt destul de mari, raman locuri unde nu se lipesc si se completeaza cu pesmet.Prăjiți fâșiile de piept de curcan pe baie de ulei, la foc mediu, până se rumenesc pe o parte, apoi pe cealaltă parte. Scoate-le pe șervețele absorbante. Se serveste fierbinte, imediat dupa prajire cu garnitura preferata (piure, salata, muraturi, cartofi prajiti).
Le-am servit cu cartofi pregatiti intr-o friteuza cu aer cald.
Ingrediente Mini snitele crispy, cu fulgi de porumb
500g piept de curcan
usturoi granulat
busuioc uscat
pătrunjel uscat
boia de ardei dulce afumată
sare
piper măcinat
200 g fulgi de porumb
50 g pesmet
2 ouă
ulei pentru prăjit