Mini tort de zahar ars

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Mini tort de zahar ars

Intr-un vas topim 50 g zahar impreuna cu doua linguri de apa, pana obtinem caramelul.

Punem cate una sau doua lingurite de caramel in fiecare forma si il lasam sa se intareasca. Laptele il amestecam cu 50g zahar si il punem la fiert. Dupa ce da in clocot ,oprim focul si il lasam sa se raceasca.

Batem bine ouale intregi cu o furculita apoi adaugam esenta si coaja de lamaie. Acest amestec il vom pune, putin cate putin ,in laptele caldut amestecand continuu.

Cu ajutorul unui polonic umplem miniformele cu compozitia rezultata, apoi le asezam intr-o tava mai mare. Turnam apa fierbinte pana la jumatatea tavii si dam la cuptor pentru 30-35 minute.

Le lasam sa se raceasca foarte bine apoi le pastram la frigider pana in momentul servirii.

Pentru un aspect mai spectaculos rasturnam crema pe farfurie si o decoram cu frisca si zahar ars.

Ingrediente Mini tort de zahar ars

500 ml lapte dulce

3 oua

50 g zahar pentru caramel

50 g zahar pentru crema

o lingurita coaja rasa de lamaie

o fiola cu esenta de vanilie

frisca pentru decor

10 forme de aluminiu rotunde

Categorii