Minisufleuri cu ierburi aromatice și parmezan

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Minisufleuri cu ierburi aromatice și parmezan

Reteța aceasta am făcut-o sâmbătă și vă spun că e ideală pentru o gustare caldă de weekend sau când vă vin musafiri. Sunt pufoase, intens aromate și se fac în doi timpi și trei mișcări :))! Trebuie doar să aveți grijă să țineți ușa cuptorului închisă tot timpul cât minisufleurile sunt înăuntru. Pentru început am pornit cuptorul pus pe 200 grade Celsius, apoi într-un bol mai mare am bătut ouăle întregi până își dublează volumul. Am adăugat făina, parmezanul și laptele, treptat, amestecând cu telul pentru a nu se face cocoloașe. Consistența aluatului trebuie să fie a unei smântâni care curge. La final am adăugat ierburile, sarea și piperul. În tava de brioșe se toarnă câte un strop de ulei în fiecare locaș. Eu am pus prea mult ulei în fiecare gaură a tăvii și în cuptor a dat pe dinafară și am umplut casa de fum :))). Deci respectați stropul de ulei menționat mai sus și nu repetați greșeala mea. Tava cu ulei se pune în cuptorul încins pentru 5 minute, apoi se scoate cu grijă și se toarnă repede aluatul în fiecare locaș al tăvii, încât să urce până la două treimi din înălțimea găurii. Se pune tava la cuptor și se coc sufleurile cam 20 minute până devin pufoase și rumenite. La final trebuie să le lăsați în cuptor cu focul stins până aproape se răcește cuptorul, astfel riscul de a se lăsa scade considerabil. Eu dacă am pus ulei mai mult la început și a dat pe dinafară în timpul coacerii am fost nevoită să le scot din cuptor și astfel că frumusețile mele s-au dezumflat. Chiar dacă nu și-au păstrat forma sunt absolut delicioase! Am presărat parmezan peste ele și le-am savurat bucățică cu bucățică :)).

Ingrediente Minisufleuri cu ierburi aromatice și parmezan

• 200 g făină

• 4 linguri de parmezan

• 5 ouă

• 350 ml lapte

• cimbru uscat

• frunze de rozmarin tocate

• sare și piper

Categorii

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

Reteta culinara Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă din categoria Ap

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

Reteta culinara Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment din categoria Aperit

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

Reteta culinara Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă din categoria Aperitive

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

Reteta culinara Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă din categoria Aperitive

Crochete de cașcaval - Irezistibil de gustoase și crocante

Crochete de cașcaval - Irezistibil de gustoase și crocante

Reteta culinara Crochete de cașcaval - Irezistibil de gustoase și crocante din categoria Aperitive /

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa - Cum se prepara Cordon bleu cu dovl

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa - Cum se prepara Pizza altfel, pe blat

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

Reteta culinara Cordon bleu cu dovlecei la cuptor din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Roma