Minitarte cu spuma de mazare

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Minitarte cu spuma de mazare

Pentru mini tarte se cerne faina intr-un castron, se face o adancitura si adaugam ingredientele, inclusiv untul moale, apoi framantam intre degete pana se formeaza frimituri. Il punem intr-o folie si dam 30 minute la rece. Inabusim mazarea in untul incins, adaugand cate un pic de apa pana se inmoaie bine si scade toata zeama lasata, saram si piperam dupa gust. Dam la blender si subtiem cu unt moale si sucul de lamaie, punem compozitia in pos si dam la rece. Intindem aluatul intre 2 folii de celofan, in strat gros de cca 5 mm, aluat cu care tapetam formele in care le coacem cca 15 minute la foc mediu. Fiecare minitarta se umple cu spuma delicata de mazare si decoram cu un strop de boia, pentru gust si culoare!!

Ingrediente Minitarte cu spuma de mazare

minitarte:

225 g faina

125 g unt

sare

piper

busuioc uscat

1 galbenu

2 linguri apa rece

spuma de mazare:

50 g unt

200 mazare proaspata sau congelata

suc de la o jumatate de lamaie

un praf de coriandru uscat

un praf de nucsoara

un praf de boia iute

Categorii