Mititei

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mititei

Carnea se curata, se spala, se taie bucati si se trece prin masina de tocat. Se adauga sare, bicarbonat si se amesteca. Usturoiul se curata, se spala, se piseaza si se prepara un sos de usturoi cu apa sau supa. Ardeiul iute (uscat) se piseaza. Pasta obtinuta se pastreaza la rece circa 24 ore pentru maturare. Se trece apoi din nou prin masina de tocat cu sita deasa. Se amesteca cu supa, (apa), piperul, cimbrul, mujdeiul strecurat, ardeiul iute si mirodeniile. Compozitia obtinuta se trece prin masina de tocat la care s-a atasat un dispozitiv cu pilnie (ca la carnati), tinind palma stinga sub pilnie pentru a portiona micii. Se pun intr-o tava umezita cu apa rece. Se frig pe gratarul incins, uns cu grasime, sau se prajesc in ulei.

Ingrediente Mititei

Pentru 15 bucati: 500 g carne de vita

100 g carne de porc

10 g bicarbonat

1 g cimbru (praf)

15 g usturoi

5 g ardei iute

1 g piper macinat

2 g (condimente diferite) ,,miroase cîrnati"

8-10 g sare

20-30 ml supa de oase (apa).

Categorii