Mititei cu mustar
Reteta culinara Mititei cu mustar din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Mititei cu mustar
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Mititei cu mustar
Imi are pofta de Mititei si pentru ca mai dureaza putin pana ajungem in Romania m-am decis sa fac acasa o portie sa vad ce iese. Am si gasit o reteta veche de mititei de la ceva restaurant celebru din Bucuresti " Carul cu bere " din 1920 si am tinut cont de sfaturile lor in privinta carnii de vita amestecata eventual cu oaie si condimentele folosite. Reteta pe care merita sa o cititi macar o gasiti aici : http://web.mit.edu/romania/www/Recipes/mici-1920.pdf
Ingrediente Mititei cu mustar
800 grame de carne de vita nu foarte seaca, sa fie cu putina grasime pe ea,
cateva bucati mai grase de carne de oaie am pus in jur de 200 de grame,
cativa catei de usturoi dupa gust ( eu am pus vreo 3 ca imi place sa se simta)
200 ml apa minerala ( reteta spunea zeama de carne dar eu am preferat apa minerala ca mai facusem o data asa si mi-a placut cum a iesit) ,
o lingurita de bicarbonat,
sare,
piper,
condimente pentru mititei de la Galeo (are si coriandru si enibahahar si cimbru, piper) mai lipseau din lista condimentelor din reteta veche din 1920 de la restaurantul Carul cu Bere din Bucuresti, anisul si chimenul pe care le-am pus eu separat, cate un firisor din fiecare .
Am mai pus o lingurita de zeama de lamaie si
o lingura de ulei ca asa zicea reteta .