Moelleux cu masline si parmezan
Un moelleux altfel ... cu masline si parmezan. Nu e bun, e bun de te lingi pe degete!
Instructiuni de preparare Moelleux cu masline si parmezan
Incalziti cuptorul la 180° C. Ungeti bolurile cu unt. Scurgeti bine maslinele. Rezervati 4 masline pentru decor si taiati-le pe celelalte in jumatati (daca nu sunt taiate deja).
Intr-un castron se amesteca faina, pliculetul de drojdie uscata, sarea fina si piperul (dupa gust). Faceti o adancitura si spargeti acolo ouale, unul cate unul, adaugati uleiul si laptele. Se amesteca pana cand se obtine un aluat neted si apoi se adauga maslinele si parmezanul.
Se imparte aluatul in 4 si se pune in forme. Se coace 20 de minute.
Scoateti cu grija din cuptor cuptor si lasati sa se raceasca inainte de a le scoate din forme. Decorati cu masline si presarati sare grunjoasa.
Ingrediente Moelleux cu masline si parmezan
Unt 20g (pentru ungerea formelor de Ramekins)
100g masline negre (fara samburi)
4 lingurite de ulei de masline
3 oua
Lapte 100 ml
200g de faina
1 pachetel de drojdie uscata
30g parmezan ras
Sare fina
piper
sare grunjoasa
4 boluri Ramekin portelan pentru cuptor