Morcovi caramelizati
Reteta culinara Morcovi caramelizati din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Morcovi caramelizati
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Morcovi caramelizati
Morcovii caramelizati cu sos de citrice si unt sunt o garniture excelenta langa mancarurile cu carne si sos sau fara.Dar pot fi serviti ca si un fel separat.
INGREDIENTE
Morcovii ii spalam in apa rece, ii curatam de coaja si ii taiem pe lungime in jumate ,apoi fiecare jumatate in jumate . In functie de cat sunt de mari morcovii mai taiem sau nu. Ideea este sa aiba grosimea de 1,5 cm grosime.
Se pun intr-o tigaie cu capac. Peste ei stoarcem sucul de clementine (sau portocale), punem sare si piper,untul taiat in cubulate si apa cat sa ii acopere.
Punem tigaia la foc mic sa firba. In primele 7 minute acoperit , apoi luam capacul si lasam pana cand scade apa. Testam morcovii cu o furculita sa vedem daca sunt patrunsi. Pornim focul mai tare si ii lasam sa se caramelizeze pe alocuri, ii intoarcem pe toate partile.
Deasupra putem presara seminte de susan, fulgi de migdale,patrunjel tocat, ceapa verde,usturoi sau orice altceva va place.
Pofta buna.
Ingrediente Morcovi caramelizati
-morcovi (5 bucati medii )
-sucul de la 2 clementine (70 ml)
-50 grame unt 82% grasime
-apa cat sa acopere morcovii
-sare
-piper