Mozarella marinata in ulei de rapita cu ierburi aromatice

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Italia. Cum sa faci Mozarella marinata in ulei de rapita cu ierburi aromatice

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mozarella marinata in ulei de rapita cu ierburi aromatice

 

Am vazut si eu aceasta reteta grozava la Mihaela. În sfârșit, am avut niște mini mozzarella pentru o mostră de rețetă.   Minunat a iesit, multumesc Mihaela pentru idee!

Mini mozzarella aprox. 250 g, Ulei de rapita aprox. 150 ml, Verdețuri provensale (oregano, cimbru, rozmarin, busuioc) uscate și tocate 2 linguri, Piper mozaic (alb, rosu, verde, negru, alb) macinat 1 lingurita, ardei iute uscat ½ lingurita, sare roz de Himalaya 1 lingura.

Mozzarella se scurge din lichidul în care au fost conservate.

Pune biluțele de brânză, condimentele, sarea și uleiul într-un borcan pătrat. Apoi se inchide borcanul ermetic, se agita bine pentru a amesteca ingredientele si se lasa la marinat la rece cel putin 24 de ore.

Preparatul se poate păstra la frigider maxim 2 săptămâni, dar nu cred că va avea o viață atât de lungă !!! 😉

Mozzarella se serveste ca aperitiv cu rosii si masline, sau poate fi folosita cu mare succes in salate cu legume proaspete.

Bafta si bafta!

Ingrediente Mozarella marinata in ulei de rapita cu ierburi aromatice

Mini mozzarella cca. 250 g,

Ulei de rapiță cca. 150 ml,

Verdețuri provensale (oregano, cimbrișor, rozmarin, busuioc) uscate și mărunțite 2 linguri,

Piper mozaic (alb, roșu, verde, negru, alb) măcinat 1 linguriță,

Ardei chili uscat ½ linguriță,

Sare roz Himalaya 1 lingură.

Categorii