Mozzarella picanta marinata in ulei de masline
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Italia. Cum sa faci Mozzarella picanta marinata in ulei de masline
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Mozzarella picanta marinata in ulei de masline
Mozzarella poate fi consumată ca atare. Dar dacă vrei un aperitiv delicios, îl poți marina în ulei de măsline. Combinațiile de condimente și arome cu ierburi sunt nenumărate, după gustul și plăcerea fiecăruia. Acest aperitiv își poate găsi locul pe o masă de sărbători, la micul dejun sau chiar la o gustare cu pâine prăjită.
250 gr mozzarella de bivoliță [bivoliță] 250 gr mini mozzarella 150 ml ulei de măsline 1 ardei rosu iute 1/2 lingurita fulgi de chilli 1/2 lingurita hartie mozaic de diverse culori 1/2 lingurita uscata 2 crengute de rozmarin verde Sare roz de Himalaya Pregătirea este simplă și se face în mai puțin de 10 minute. În primul rând, pune la dispoziție condimentele și ierburile dorite. Scurgeți mozzarella de bivoliță și mini8mozzarella cu saramură în care au fost ținute. Le poti scurge intr-o strecuratoare pana gasesti un borcan potrivit si ulei de masline. Tăiați felii de ardei iute. Pune brânzeturile în borcan. Stropiți cu condimente și sare. Pune ardeii iute, busuiocul și crenguțele de rozmarin în borcan. Se toarnă peste ulei de măsline de calitate. Marinați cel puțin 24 de ore. Borcanul se tine la frigider, la rece. Până la 2 săptămâni. Marinada astfel marinata este delicioasa servita pe pesmet prajit, alaturi de rosii. Poftă bunăIngrediente Mozzarella picanta marinata in ulei de masline
250 gr mozzarellla de bufala [ bivolita ]
250 gr mini mozzarella
150 ml ulei masline
1 ardei iute rosu
1/2 lingurita fulgi chilli
1/2 linguritapiper mozaic diverse culori
1/2 lingurita uscat
2 crengute rozmarin verde
sare roz de Himalaya