Mozzarella picanta marinata in ulei de masline

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Italia. Cum sa faci Mozzarella picanta marinata in ulei de masline

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mozzarella picanta marinata in ulei de masline

 

 Mozzarella poate fi consumată ca atare. Dar dacă vrei un aperitiv delicios, îl poți marina în ulei de măsline. Combinațiile de condimente și arome cu ierburi sunt nenumărate, după gustul și plăcerea fiecăruia. Acest aperitiv își poate găsi locul pe o masă de sărbători, la micul dejun sau chiar la o gustare cu pâine prăjită.  

250 gr mozzarella de bivoliță [bivoliță] 250 gr mini mozzarella 150 ml ulei de măsline 1 ardei rosu iute 1/2 lingurita fulgi de chilli 1/2 lingurita hartie mozaic de diverse culori 1/2 lingurita uscata 2 crengute de rozmarin verde Sare roz de Himalaya Pregătirea este simplă și se face în mai puțin de 10 minute. În primul rând, pune la dispoziție condimentele și ierburile dorite. Scurgeți mozzarella de bivoliță și mini8mozzarella cu saramură în care au fost ținute. Le poti scurge intr-o strecuratoare pana gasesti un borcan potrivit si ulei de masline. Tăiați felii de ardei iute. Pune brânzeturile în borcan. Stropiți cu condimente și sare. Pune ardeii iute, busuiocul și crenguțele de rozmarin în borcan. Se toarnă peste ulei de măsline de calitate. Marinați cel puțin 24 de ore. Borcanul se tine la frigider, la rece. Până la 2 săptămâni. Marinada astfel marinata este delicioasa servita pe pesmet prajit, alaturi de rosii. Poftă bună

Ingrediente Mozzarella picanta marinata in ulei de masline

250 gr mozzarellla de bufala [ bivolita ]

250 gr mini mozzarella

150 ml ulei masline

1 ardei iute rosu

1/2 lingurita fulgi chilli

1/2 linguritapiper mozaic diverse culori

1/2 lingurita uscat

2 crengute rozmarin verde

sare roz de Himalaya

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ