Mtabaq cu za'atar(oregano)

Timp de preparare 2 ore si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mtabaq cu za'atar(oregano)

Sa facem o introducere mica in ce privesc aceste "placinte" palestiniene cu oregano proaspat, care se numesc "mtabaq" cu "za'atar" verde.Nu am gasit o traducere corecta la mtabaq, de aceea o sa-i spunem "mtabaq" Este vorba de un aluat ca de paine, dar care se framanta la sfarsit cu putin ulei de masline proaspat. Ele se mai pot umple cu nuca si scortisoara cu putin zahar, branza dulce sau fara umplutura si se pun in sirop. Eu va prezint reteta cu umplutura sarata, cu frunze de oregano proaspat.In caz ca nu se gasiti proaspat se poate folosi si uscat, dar lasati cateva ore la inmuiat in apa calduta pentru ca frunzele sa-si revina la forma lor naturala.Din 2 pahare de faina, apa, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 min. Dupa ce a dospit bine se va adauga restul de faina, sarea si vom continua framantatul iar la sfarsit se adauga uleiul pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini. Il lasam sa se odihneasca 10 min si intre timp pregatim umplutura. Amestecam toate ingredientele si potrivim de sare. Aluatul gata odihnit il vom taia bucati(ca niste mingi mici) si incepem lucrul. Fiecare bucata se va intinde cu ajutorul degetelor si cu ulei mult pana devin niste foi subtiri si aproape transparente .Se vor umple cu oregano apoi aluatul se va impaturi ca o foaie de foietaj pana se face mica si permanent va trebui sa o presam si sa-i dam o forma dreptunghiulara desigur folosim ulei.Operatia este foarte usoara si rapida. Se vor pune in tavile unse cu ulei de masline si se vor da la cuptorul incins la cca 200grade. Cuptorul trebuie sa fie deja fierbinte ca sa nu se intareasca mtabaq-le. Coacerea nu dureaza mult, aluatul fiind destul de subtire, maxim 20 de min. Oricum ele vor trebui rumenite putin, dupa coacere. Dupa ce le-am scos din cuptor le vom unge cu putin ulei pentru a capata un luciu. Sunt foarte gustoase fie calde fie reci. Le putem servi la cina si chiar la un pranz usor, alaturi de o supa crema de linte rosie.(Cream of red lentil soup ) Pofta buna..! Specific:Palestina

Ingrediente Mtabaq cu za'atar(oregano)

Aluat:

-5 pahare de faina

-2 linguri de drojdie uscata

-ulei de masline

cca.70 ml.

-2 linguri de zahar

-2 pahare de apa

-o lingurita de sare

Umplutura:

-200 gr oregano verde taiat nu prea marunt

-150 ml ulei de masline

-3 cepe verzi taiate rondele

-o ceapa uscata taiata marunt

-sare dupa gust

-4 linguri de sumac(care se gaseste sub aceasta denumire in supermarketurile mai mari,e de culoare grena si gustul acrisor)

-2 linguri de zeama lamaie

-ulei de masline pentru uns tavile si pentru subtiat foile.

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ