Mtabaq cu za'atar(oregano)

Timp de preparare 2 ore si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Mtabaq cu za'atar(oregano)

Sa facem o introducere mica in ce privesc aceste "placinte" palestiniene cu oregano proaspat, care se numesc "mtabaq" cu "za'atar" verde.Nu am gasit o traducere corecta la mtabaq, de aceea o sa-i spunem "mtabaq" Este vorba de un aluat ca de paine, dar care se framanta la sfarsit cu putin ulei de masline proaspat. Ele se mai pot umple cu nuca si scortisoara cu putin zahar, branza dulce sau fara umplutura si se pun in sirop. Eu va prezint reteta cu umplutura sarata, cu frunze de oregano proaspat.In caz ca nu se gasiti proaspat se poate folosi si uscat, dar lasati cateva ore la inmuiat in apa calduta pentru ca frunzele sa-si revina la forma lor naturala.Din 2 pahare de faina, apa, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 min. Dupa ce a dospit bine se va adauga restul de faina, sarea si vom continua framantatul iar la sfarsit se adauga uleiul pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini. Il lasam sa se odihneasca 10 min si intre timp pregatim umplutura. Amestecam toate ingredientele si potrivim de sare. Aluatul gata odihnit il vom taia bucati(ca niste mingi mici) si incepem lucrul. Fiecare bucata se va intinde cu ajutorul degetelor si cu ulei mult pana devin niste foi subtiri si aproape transparente .Se vor umple cu oregano apoi aluatul se va impaturi ca o foaie de foietaj pana se face mica si permanent va trebui sa o presam si sa-i dam o forma dreptunghiulara desigur folosim ulei.Operatia este foarte usoara si rapida. Se vor pune in tavile unse cu ulei de masline si se vor da la cuptorul incins la cca 200grade. Cuptorul trebuie sa fie deja fierbinte ca sa nu se intareasca mtabaq-le. Coacerea nu dureaza mult, aluatul fiind destul de subtire, maxim 20 de min. Oricum ele vor trebui rumenite putin, dupa coacere. Dupa ce le-am scos din cuptor le vom unge cu putin ulei pentru a capata un luciu. Sunt foarte gustoase fie calde fie reci. Le putem servi la cina si chiar la un pranz usor, alaturi de o supa crema de linte rosie.(Cream of red lentil soup ) Pofta buna..! Specific:Palestina

Ingrediente Mtabaq cu za'atar(oregano)

Aluat:

-5 pahare de faina

-2 linguri de drojdie uscata

-ulei de masline

cca.70 ml.

-2 linguri de zahar

-2 pahare de apa

-o lingurita de sare

Umplutura:

-200 gr oregano verde taiat nu prea marunt

-150 ml ulei de masline

-3 cepe verzi taiate rondele

-o ceapa uscata taiata marunt

-sare dupa gust

-4 linguri de sumac(care se gaseste sub aceasta denumire in supermarketurile mai mari,e de culoare grena si gustul acrisor)

-2 linguri de zeama lamaie

-ulei de masline pentru uns tavile si pentru subtiat foile.

Categorii

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

Reteta culinara Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă din categoria Ap

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

Reteta culinara Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment din categoria Aperit

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

Reteta culinara Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă din categoria Aperitive

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

Reteta culinara Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă din categoria Aperitive

Crochete de cașcaval - Irezistibil de gustoase și crocante

Crochete de cașcaval - Irezistibil de gustoase și crocante

Reteta culinara Crochete de cașcaval - Irezistibil de gustoase și crocante din categoria Aperitive /

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa - Cum se prepara Cordon bleu cu dovl

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa - Cum se prepara Pizza altfel, pe blat

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

Reteta culinara Cordon bleu cu dovlecei la cuptor din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Roma