Musaca de cartofi cu carne macinata

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Musaca de cartofi cu carne macinata

Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare 20 de minute. Ceapa se taie marunt si se pune la calit intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline pana devine aurie. Se adauga carnea de vita macinata , sarea si condimentele; se acopera cu un capac si se lasa sa se calesca bine cca 15 minute. Intr-o tava de cuptor 25/35 de cm se rad cartofii fierti si raciti. Se pun straturi alternative de cartofi si carne cu condiment; ultimul strat este de cartofi. Smantana se subtiaza cu laptele, se sareaza si se adauga uleiul de porumb.Se repatizaza uniform peste cartofi. Rosiile se decojesc , se taie felii subtiri si se aseaza peste stratul de cartofi. Deasupra se rade branza Cheddar , se presara cu piper proaspat macinat si se pune la cuptorul incalzit la 200 de grade. Se lasa la cuptor 25 de minute sau pana s-a rumenit. Se serveste cu muraturi. Pofta buna!

Ingrediente Musaca de cartofi cu carne macinata

Avem nevoie de:

-2 kg cartofi

-750 gm carne de vita macinata

-3 rosii de marime medie

-1 ceapa mare

-1 cana de lapte

-1 cutie de smantana Nestle( 170 gm)

-4 linguri ulei de masline

-1/3 cana ulei de porumb

-2 lingurite condiment macinat pentru kufta: coriandru,fenicol.chimin,piper alb,usturoi,menta

maghiran,menta,ghimbir

-1 lingurita boia dulce de ardei

-sare dupa gust

-piper proaspat macinat dupa gust

-branza Cheddar rasa( optional)

Categorii