Musaca de dovlecei

Musaca de dovlecei

Reteta culinara Musaca de dovlecei din categoria Mancaruri cu carne. Specific Grecia. Cum sa faci Musaca de dovlecei

Timp de preparare
60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
Musaca de dovlecei

 

Dupa reteta clasica greceasca cu vinete si cea balcanica cu cartofi iata o varianta cu dovlecei. Dovlecelul lasa mai multa apa ca vanata, faceti un sos cu carne nu prea lichid.   https://www.blogulluicatalina.com/2021/09/musaca-de-dovlecei.html

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1608565182578-0'); });

 

INGREDIENTE
4 dovlecei medii bio 450 gr carne tocata de vita sau miel 3 linguri ulei de masline 1 ceapa 2 rosii 2 catei de usturoil 350 ml de sos de rosii de casa 60 gr de cascaval ras 100 ml de apa sare, piper cimbru uscat Sos alb: 125 ml de smantana un varf de nucsoara rasa 1 ou sare, piper

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Sotati-le intr-o tigaie in care ati incalzit 2 linguri de ulei. Puneti carnea tocata, gatiti impreuna cateva minute si amestecati. Adaugati sosul de rosii, apa, sare, piper, cimbru uscat. Gatiti in jur de 20 de minute la foc potrivit.  Pregatiti sosul alb :  Bateti oul cu un pic de sare si smantana. Puneti piper si nucsoara. Spalati dovleceii, taiati capetele si taiati-i felii in lungime. Sarati feliile. Ungeti cu unt un vas de gratin (23/23 cm). Puneti un strat de dovlecei , deasupra  un strat de felii de rosii si apoi un strat de carne. Puneti din nou un strat de dovlecei si terminati cu restul carnii. Varsati deasupra sosul alb si presarati cascaval ras. Coaceti la cuptorul incalzit la 210 °C  timp de  25-30 minute.

Ingrediente

  • 4 dovlecei medii bio
  • 450 gr carne tocata de vita sau miel
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • 2 catei de usturoil
  • 350 ml de sos de rosii de casa
  • 60 gr de cascaval ras
  • 100 ml de apa
  • sare, piper
  • cimbru uscat
  • 125 ml de smantana
  • un varf de nucsoara rasa
  • 1 ou
  • sare, piper

Categorii

Retete similare