Musaca de dovlecei

Reteta culinara Musaca de dovlecei din categoria Mancaruri cu carne. Specific Grecia. Cum sa faci Musaca de dovlecei

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Musaca de dovlecei

 

După rețeta clasică grecească cu vinete și rețeta balcanică cu cartofi, iată o variantă cu dovleac. Dovlecelul lasa mai multa apa decat vinetele, se face un sos cu carne nu foarte lichida.   https://www.blogulluicatalina.com/2021/09/musaca-de-dovlecei.html

4 dovlecei organici medii 450 gr carne tocată de vită sau de miel 3 linguri ulei de masline 1 ceapă 2 rosii 2 catei de usturoi 350 ml sos de rosii de casa 60 gr brânză rasă 100 ml apă sare piper cimbru uscat Sos alb: 125 ml smantana un blat de nucsoara rasa 1 sau sare piper

Curățați și tăiați mărunt ceapa și usturoiul. Le calim intr-o tigaie in care ai incins 2 linguri de ulei. Se pune carnea tocată, se fierbe împreună câteva minute și se amestecă. Se adauga sosul de rosii, apa, sare, piper, cimbru uscat. Gatiti aproximativ 20 de minute la foc potrivit.  Pregătiți sosul alb: Bateți oul cu un praf de sare și smântână. Adăugați piper și nucșoară. Spălați dovleceii, tăiați capetele și tăiați-le în lungimi. Sărați feliile. Unge un vas de gratinat (23/23 cm) cu unt. Se pune deasupra un strat de dovleac, un strat de felii de rosii si apoi un strat de carne. Puneti din nou un strat de dovleac si terminati cu restul de carne. Se toarnă peste el sosul alb și se stropește cu brânză rasă. Coacem in cuptorul incalzit la 210°C timp de 25-30 minute.

Ingrediente Musaca de dovlecei

4 dovlecei medii bio

450 gr carne tocata de vita sau miel

3 linguri ulei de masline

1 ceapa

2 rosii

2 catei de usturoil

350 ml de sos de rosii de casa

60 gr de cascaval ras

100 ml de apa

sare, piper

cimbru uscat

125 ml de smantana

un varf de nucsoara rasa

1 ou

sare, piper

Categorii