Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

Reteta culinara din categoria Curcan. Specific Romania. Cum sa faci Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

 

Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut. Ingredientele pentru Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun sunt: piept de curcan, carnaciori, parmezan, legume, bacon.

Ingrediente Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun 1/2 piept de curcan (aprox. 1,5 kg) 3 cârnăciori proaspeți (sau 150g carne tocată condimentată după gust) 100 g parmezan 100 g cascaval 2 morcovi 1 ceapă 1 ardei roșu 4 căței de usturoi 1 crenguță de rozmarin proaspăt, tocat 200 g felii subțiri de bacon 3 linguri de muștar 6-7 curmale (sau 50g stafide) Sare și piper negru, după gust Boia de ardei Ierburi aromatice 50 ml ulei 50 ml apă

 Iata cum se prepara Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

Pregătirea pieptului de curcan

- Tăiem pieptul de curcan pe jumătate și îl crestăm apoi ușor, până ajunge la o grosime uniformă pe toată suprafața.

- Învelim pieptul de curcan în folie alimentară și îl batem cu ciocanul de carne, pentru a îl frăgezi și pentru a îi mări suprafața.

- Condimentăm pieptul de curcan cu sare, piper, boia de ardei și ierburi aromatice.

- Ungem întreaga suprafață cu 3 linguri de muștar.

- Presărăm parmezanul ras.

Umplutura

- Scoatem umplutura de carne din cârnăciori, o fărâmițăm, o prăjim ușor în puțin ulei și o scoatem apoi din tigaie.

- În grăsimea rămasă, călim ușor legumele tocate: mai întâi usturoiul și ceapa, apoi ardeiul și morcovii.

- Lăsăm legumele în tigaia acoperită cu un capac, la foc potrivit, timp de câteva minute.

- La final, adăugăm curmalele tăiate în sferturi (sau stafidele) și mai călim 1-2 minute.

- Amestecăm carnea cu legumele și curmalele călite.

- Adăugăm 100 g de cașcaval ras și lăsăm umplutura să se răcească ușor.

Umplerea și rularea

- Așezăm umplutura pe lungimea pieptului de curcan, pe jumătatea mai apropiată de noi, lăsând liberă partea spre care vom încheia rularea.

- Rulăm cu atenție pieptul de curcan cu umplutura, așa încât să suprapunem cele două părți în partea de sus.

Sigilarea

-Așezăm cu grijă feliile de bacon peste partea superioară a ruladei. Suprapunem marginile feliilor de bacon.

- Introducem capetele feliilor de bacon sub ruladă. Dacă feliile nu sunt suficient de lungi, putem adăuga mai multe felii, astfel încât acestea să cuprindă întreaga suprafață a ruladei.

- Folosim sfoară de bucătărie pentru a sigila rulada și pentru a ne asigura că nu se desface la copt. Legăm mai întâi rulada circular, în 4-5 locuri, și apoi pe întreaga lungime.

Coacerea

- Așezăm rulada într-un vas în care am pus o foaie de copt și adăugăm în tavă puțină apă.

- Înainte de a o băga în cuptor, presarăm boia, ierburi aromatice deasupra și o ungem cu puțin ulei.

- Coacem rulada în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 50 minute, la 180°C.

Servirea

- Lasăm rulada să se răcească înainte de a tăia sfoara și de a o felia.

- Decorăm cu crenguțe de rozmarin și roșii cherry.

Poftă bună și Crăciun cu bucurie!

Vezi si reteta de Piept de porc cu salvie.

Ingrediente Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

Ingrediente Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

1/2 piept de curcan (aprox. 1,5 kg)

3 cârnăciori proaspeți (sau 150g carne tocată condimentată după gust)

100 g parmezan

100 g cascaval

2 morcovi

1 ceapă

1 ardei roșu

4 căței de usturoi

1 crenguță de rozmarin proaspăt, tocat

200 g felii subțiri de bacon

3 linguri de muștar

6-7 curmale (sau 50g stafide)

Sare și piper negru, după gust

Boia de ardei

Ierburi aromatice

50 ml ulei

50 ml apă

Categorii