Musaca de toamna

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm care se prajesc bine, pe ambele fete, apoi se sareaza si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Se taie ceapa marunt, morcovul si radacina de patrunjel se dau prin razatoarea fina, ardeii se taie la capete cateva robdele subtiri, iar restul ce ramane, se taie in cubulete. Se incinge un pic de ulei si se caleste iute ceapa, morcovul si radacina date prin razatoare si ardeiul cubulete, se lasa sa se inmoaie si apoi se adauga si carnea tocata de curcan. Se adauga condimentele uscate, boiaua, legumele dehidratate si se potriveste de sare. lasa sa scada tot lichidul, amestecand usor. Dam la o parte si presaram verdeata tocata fin. Intr-o tava mai inalta asezam una langa alta feliile de vanata prajite si scurse. Se tapeteaza tava cu aceste felii si marginile tavii, apoi turnam si nivelam amestecul de legume cu carne, iar deasupra asezam un rand de felii prajite de vinete. Deasupra turnam ouale batute si dam la cuptor 15 minute. Scoatem tava si radem cascaval deasupra, asezam rondelele pastrate de ardei si in fiecare spargem cate un pu de prepelita. Taiem rosioarele in jumatati si punem intre feliile de ardei si mai lasam 5-10 minute la cuptor. Se feliaza dupa ce s-a racit un pic si se mananca simpla sau cu smantana. Pofta buna!

Ingrediente Musaca de toamna

3 vinete mari

500 g carne tocata de curcan

sare

amestec de condimente uscate(cimbrisor

busuioc

oregano

dafin

piper)

1 lingurita de legume deshidratate

2-3 oua

1 morcov

1 radacina de patrunjel

1 ceapa

2 ardei mici

grasi

ulei

1 lingurita boia dulce de ardei

oua de prepelita

cascacal

3-4 rosii cherry)

1 legatura de marar verde

Categorii