Musaca din piure de cartofi cu varza si carne tocata

Reteta culinara Musaca din piure de cartofi cu varza si carne tocata din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Musaca din piure de cartofi cu varza si carne tocata

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Musaca din piure de cartofi cu varza si carne tocata

 

Am văzut acest gen de musaca, la Vlăduț, bucătarul de la Neatza și mi s-a părut tare interesantă combinația, așa că nu am stat prea mult pe gânduri și am preparat-o, dar în stilul meu. Pot să vă spun că ne-a plăcut, în special gustul de cartofi cu varză, a fost ceva inedit pentru noi.  

Ingrediente Musaca din piure de cartofi cu varza si carne tocata

Pentru piure:

500 g cartofi albi

apă cât să fie acoperiți

sare după gust

50 g unt

120 ml lapte fierbinte

1/2 legătură pătrunjel verde

câteva frunze de busuioc

Pentru umplutura de varză:

1 varză mică, sub 1 kg

2 cepe

120 ml ulei

sare

piper

cimbru

2-3 foi de dafin

150 g pastă de roșii

1 legătură mărar

250 g bacon afumat (opțional)

Pentru umplutura de carne:

500 g carne tocată (vită+porc)

1 ceapă

3 căței de usturoi

1 morcov

1 ardei capia, roșu

sare

piper

1/2 legătură pătrunjel verde

1 lingură ulei + 1 lingură apă

150 g pastă de roșii

În plus:

50 g parmezan sau cașcaval

Categorii