Musaca din piure de cartofi cu varza si carne tocata
Reteta culinara Musaca din piure de cartofi cu varza si carne tocata din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Musaca din piure de cartofi cu varza si carne tocata
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Musaca din piure de cartofi cu varza si carne tocata
Am văzut acest gen de musaca, la Vlăduț, bucătarul de la Neatza și mi s-a părut tare interesantă combinația, așa că nu am stat prea mult pe gânduri și am preparat-o, dar în stilul meu. Pot să vă spun că ne-a plăcut, în special gustul de cartofi cu varză, a fost ceva inedit pentru noi.
Ingrediente Musaca din piure de cartofi cu varza si carne tocata
Pentru piure:
500 g cartofi albi
apă cât să fie acoperiți
sare după gust
50 g unt
120 ml lapte fierbinte
1/2 legătură pătrunjel verde
câteva frunze de busuioc
Pentru umplutura de varză:
1 varză mică, sub 1 kg
2 cepe
120 ml ulei
sare
piper
cimbru
2-3 foi de dafin
150 g pastă de roșii
1 legătură mărar
250 g bacon afumat (opțional)
Pentru umplutura de carne:
500 g carne tocată (vită+porc)
1 ceapă
3 căței de usturoi
1 morcov
1 ardei capia, roșu
sare
piper
1/2 legătură pătrunjel verde
1 lingură ulei + 1 lingură apă
150 g pastă de roșii
În plus:
50 g parmezan sau cașcaval