Musakhan - Pui “reincalzit”-specific arab

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Musakhan - Pui “reincalzit”-specific arab

Puiul se curata cu o zi inainte , se sareaza si se condimenteaza. Se pune intr-o farfurie adanca si se stropeste cu 2 linguri ulei de masline si sucul de la o lamaie. Se lasa la frigider pana a doua zi. Intr-o cratita de fiert subpresiune se fierbe puiul cu 1/2lingurita de sare, 2 morcovi si o ceapa intrega 35 de minute. Se scoate pe un platou si se lasa sa se raceasca. Ceapa se taie marunt si se caleste intr-o cratita antiaderenta cu uleiul de masline, condimentul mixt , sare si sumac. Se reduce focul , se acopere cu un capac si se lasa sa fiarba 20 de minute. Se unge o tava de cuptor antiaderenta cu putin ulei de masline si se aseaza primul strat de lipii. Se pune peste lipii jumatate din cantitatea de ceapa calita. Se suprapune cu al 2-lea strat de lipii, care de asemenea se acopere cu restul de ceapa calita. Se pun deasupra acestui strat bucatile de pui racite.( Se numeste pui “ reincalzit”) Se mai presara cu putin sumac si se da la cuptorul preincalzit pana se rumenesc. Se decoreaza cu semintele de pin si migdale prajite. Se servesc cu mana, rupand mici bucati de lipie cu ceapa din tava. Se pot servi cu salata arabeasca, iaurt,salata de sfecla, salata de ardei copti sau salata de castraveti cu iaurt” tzatziki” Pofta buna!

Ingrediente Musakhan - Pui “reincalzit”-specific arab

Avem nevoie de:

-1 pui taiat in sferturi

-3 linguri condiment macinat marunt pentru pui(piper alb,coriandru,ghimbir,cuisoare,cardamon)

-sucul de la o lamaie

-1 lingurita de sare

-1,5 kg ceapa curatata de coaja si taiata marunt

-1/2 cana ulei de masline

-4 linguri sumac

-2 linguri condiment mixt macinat(piper de Jamaica

cuisoare,coriandru,ghimbir,cardamon,scortisoara,foi de dafin)

-2 lingurite de sare

-1 lingurita piper proaspat macinat

-5-6 lipii de paine siriana “ saj”( lipii facute pe un gratar convex)

-4 linguri seminte de pin

-4 linguri migdale

Categorii

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si t