Musakhan - Pui “reincalzit”-specific arab

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Musakhan - Pui “reincalzit”-specific arab

Puiul se curata cu o zi inainte , se sareaza si se condimenteaza. Se pune intr-o farfurie adanca si se stropeste cu 2 linguri ulei de masline si sucul de la o lamaie. Se lasa la frigider pana a doua zi. Intr-o cratita de fiert subpresiune se fierbe puiul cu 1/2lingurita de sare, 2 morcovi si o ceapa intrega 35 de minute. Se scoate pe un platou si se lasa sa se raceasca. Ceapa se taie marunt si se caleste intr-o cratita antiaderenta cu uleiul de masline, condimentul mixt , sare si sumac. Se reduce focul , se acopere cu un capac si se lasa sa fiarba 20 de minute. Se unge o tava de cuptor antiaderenta cu putin ulei de masline si se aseaza primul strat de lipii. Se pune peste lipii jumatate din cantitatea de ceapa calita. Se suprapune cu al 2-lea strat de lipii, care de asemenea se acopere cu restul de ceapa calita. Se pun deasupra acestui strat bucatile de pui racite.( Se numeste pui “ reincalzit”) Se mai presara cu putin sumac si se da la cuptorul preincalzit pana se rumenesc. Se decoreaza cu semintele de pin si migdale prajite. Se servesc cu mana, rupand mici bucati de lipie cu ceapa din tava. Se pot servi cu salata arabeasca, iaurt,salata de sfecla, salata de ardei copti sau salata de castraveti cu iaurt” tzatziki” Pofta buna!

Ingrediente Musakhan - Pui “reincalzit”-specific arab

Avem nevoie de:

-1 pui taiat in sferturi

-3 linguri condiment macinat marunt pentru pui(piper alb,coriandru,ghimbir,cuisoare,cardamon)

-sucul de la o lamaie

-1 lingurita de sare

-1,5 kg ceapa curatata de coaja si taiata marunt

-1/2 cana ulei de masline

-4 linguri sumac

-2 linguri condiment mixt macinat(piper de Jamaica

cuisoare,coriandru,ghimbir,cardamon,scortisoara,foi de dafin)

-2 lingurite de sare

-1 lingurita piper proaspat macinat

-5-6 lipii de paine siriana “ saj”( lipii facute pe un gratar convex)

-4 linguri seminte de pin

-4 linguri migdale

Categorii