MUSCHI DE PORC CU SOS DE SHERRY SI CAFEA

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare MUSCHI DE PORC CU SOS DE SHERRY SI CAFEA

1.Cartofii curatati se taie felii,se sareaza , pipereaza si se aseaza intr-un vas de Jena.Se stropesc cu frisca de gatit si se pun in cuptorul preincalzit, la 200*C, timp de 45 minute.Intre timp, fasolea verde se fierbe in apa clocotita cu sare,timp de 15 minute.Ceapa se toaca marunt. 2.In uleiul fierbinte se frig fileurile de carne de porc pe ambele parti 2-3 minute.Se scot din tigaie, se sareaza ,pipereaza si se pastreaza la cald. 3.In uleiul ramas de la frigerea carnii se pune cafeaua si supa de carne cimbrisorul luat de pe ramurele si se lasa sa dea clocot;se adauga jeleul de coacaze si sherry, se da din nou in clocot, apoi se pune amidonul alimentar, amestecat in prealabil cu putina apa rece.Se amesteca si , cand are consistenta unui sos mai gros, se sareaza ,pipereaza si se ia de pe foc. 4.In unt se caleste ceapa si se amesteca cu fasolea fiarta si scursa .Carnea se serveste cu cartofii gratinati, cu garnitura de fasole verde si cu sos.Se orneaza cu frunzulite de cimbrisor.

Ingrediente MUSCHI DE PORC CU SOS DE SHERRY SI CAFEA

750g.cartofi

200g.frisca pentru gatit

600g.fasole verde

1 ceapa

600g.muschi de porc (se taie in 4 felii)

2-4 linguri de ulei

2 ramurele de cimbrisor

1,5dl.cafea neagra (nu foarte tare)

1,25dl.supa (poate fi si din cubulet)

4 linguri sherry

2 linguri jeleu de coacaze

2 linguri amidon alimentar

1 lingura unt

sare

piper

Categorii