Muschi de porc sarat cu linte verzi

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Muschi de porc sarat cu linte verzi

Stiu ca nu e prea comun in tara sa mancam linte dar am facut aceast tip de reteta pentru orcine vrea sa gateasca aceasta leguma sau macar sa incerce. Sunt intradevar bune, hranitoare si bogate in propietati curative. Punem carnea la fiert jumatate de ora iar intre timp lasam la inmuiat in apa lintea. Cand carnea a fiert, o scoatem deoparte pe o farfurie iar apa o pastram pentru-ca o vom folosi mai tarziu. Intr-o cratita punem uleiul de masline la incis, adaugam ceapa taiata pestisor si amestecam pana incepe sa sticleasca. Adaugam lintea scurse de apa, frunzele de dafin si prajim amestecand din cand in cand timp de 2-3min. Punem jumatate de apa calda si jumatate de apa in care a fiert carnea pana se acopera lintea cu 2 degete mai sus. Adaugam carnea, usturoi tocat marunt, piper si sare daca e necesar, acoperim si mai fierbem 10-15min pana e gata lintea. Scoatem din nou carnea o portionam in felii potrivite si servim in farfurii, mancarea de linte cu 1-2 felii de carne. E o reteta simpla, gustoasa luata din bucataria portugheza. Merge bine cu un pahar de vin demisec roze. Va urez pofta buna!

Ingrediente Muschi de porc sarat cu linte verzi

700g carne grasa sarata tip "bacon"

300g linte verzi

1 ceapa

2-3 catei de usturoi

2 frunze de dafin

3-4 linguri ulei de masline

piper si sare

Categorii