Muschi de vita cu sos de otet balsamic

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Muschi de vita cu sos de otet balsamic

Taie carnea in 3-6 bucati, in functie de cat de bine facuta iti place s-o mananci. Cu cat e mai subtire bucata de carne, cu atat se patrunde mai bine.

Pune carnea pe servete absorbante ca sa o usuce bine . Sareaza si pipereaza pe ambele parti, din abundenta.

Intr-o tigaie mare pune uleiul si incalzeste-l la foc mare.Pune fileurile si lasa-le cate 1 minut pe fiecare parte, sa devina putin maronii .

Toarna otetul balsamic si vinul, da focul mai mic si acopera. Lasa 4 minute, apoi intoarce carnea. Mai lasa 4 minute.Scoate carnea pe o farfurie si acoper-o cu folie de aluminiu.

Pune zaharul in tigaie si lasa sosul sa fiarba pana ce devine gros. Amesteca din cand in cand.Serveste 1-2 felii de carne cu legume fierte si sosul format.

Ingrediente Muschi de vita cu sos de otet balsamic

600 g muschiulet de vita de buna calitate

80 ml otet balsamic

80 ml vin rosu

1 lingurita zahar brun

2 linguri ulei de masline

sare, piper

legume fierte la aburi sau in apa, pentru garnitura

Categorii