Muschi de vita la gratar
Instructiuni de preparare Muschi de vita la gratar
Se incinge si se curata gratarul. Se sterge cu un servetel inmuiat in ulei. Carnea se scoate de la frigider cu aprox 15-20 minute inainte sa fie pusa pe gratar, nu trebuie "socata".
Se da cu sare si piper si se unge cu ulei. Se amesteca toate ingredientele pentru saramura intr-un vas intins.
Se pune carnea pe gratar, la foc mediu spre mare si se tine 4-5 minute pe fiecare parte, cu capacul de la gratar pus .
Se ia carnea de pe gratar si se pune in saramura. Se mai lasa cate 4 minute pe fiecare parte sa isi ia aromele si sa se redistribuie sucurile din carne.
Ingrediente Muschi de vita la gratar
1 bucata de muschi de vita
sare si piper dupa gust
cateva linguri de ulei de masline pentru uns
Pentru saramura:
cimbru proaspat
2 catei de usturoi zdrobiti bine
1/3 cana ulei de masline
zeama si coaja rasa de la o jumatate de lamaie
sare si piper