Muschiulet de porc, cu umplutura de ciuperci si sos de rodie

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Muschiulet de porc, cu umplutura de ciuperci si sos de rodie

Curățați ceapa și tăiați-o în bucăți mici, tăiați ciupercile curățate și spălate în bucăți mai mici (ciuperci mai mici tăiate cu fiecare picior în felii groase) și fierbeți într-o lingură de ulei de măsline, sare și asezonați după gust. si se ia de pe foc si se adauga mararul verde tocat marunt.Mușchiul se spală și se ofilește, apoi se festonează la capete iar pe latura lungă și mai groasă se taie cu lama unui cuțit, un buzunar care nu străpunge capetele și latura netăiată. Se intinde cu grija cu un baros, se sare putin si se umple cu ciuperci calite. Atașați tăietura cu 2 scobitori de bambus. Se imbraca cu sunca cruda si afumata, asezand partea prinsa cu scobitori, pe fundul tavii in care asezam muschiul. Se stropesc cu ulei de masline deasupra, se adauga un praf de sare, se asezoneaza, se presara legume deshidratate, se taie deasupra usturoiul, se adauga apa si jumatate din vin, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor cca. 40 de minute.Sosul de rodie il pregatim asa; se incinge rapid fructele mici de rodie intr-un strop de ulei de masline si se adauga mierea, amestecand usor. Se toarnă restul de vin roșu și se lasă să fiarbă până scade și devine siropos, apoi se adaugă zeama de lămâie, se lasă să fiarbă puțin și se stinge focul, lăsând să se răcească. Dupa cca. 40 de minute, desfacem tava si lasam cam 10 minute, la foc mic, rumenim putin sunca. Se servesc feliate stropite cu sos de rodie dulce. Poftă bună!

Ingrediente Muschiulet de porc, cu umplutura de ciuperci si sos de rodie

un muschiulet mic de porc (iepure)

300 g ciuperci proaspete

1 ceapa rosie

5-6 felii de jambon

sare

o lingurita de amestec de condimente uscate (oregano

cimbrisor

piper

dafin

maghiran)

o lingurita de legume deshidratate fara sare

1 rodie

ulei de masline

un paharel de vin rosu

o lingurita de miere

o lingura de suc de lamaie (otet)

2-3 catei de usturoi

o legatura de marar verde

cateva crengute de oregano verde

Categorii