Mușuroi de cârtiță din carne tocată, cartofi și bacon

Reteta culinara Mușuroi de cârtiță din carne tocată, cartofi și bacon din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Mușuroi de cârtiță din carne tocată, cartofi și bacon

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Mușuroi de cârtiță din carne tocată, cartofi și bacon

 

Pffff, rețeta cu numărul 1300!!!! Un număr impresionat de rețete preparate, degustate și savurate, în cei 9 ani de Bucătăraș! M-am tot codit, am făcut și un tortuleț, dar până la urmă tot rețeta asta am considerat că mă reprezintă! Sunt, carnivorăăă convinsă! Un aperitiv, sățios și tare fain pe gustul Zmeișorilor! ;)  Acest mușuroi de cârtiță, sigur nu va supăra niciun grădinar, din contră, îl va bine dispune! ;) E preparat din carne tocată și o umplutură sățioasă în cartofi, bacon și cașcaval. „Pământul“ e realizat din pâine neagră, rumenită în puțin unt și asezonată cu sos de soia, iar pajiștea, proaspătă din salată și legume. Un asemenea mușuroi e oricând bine venit la masa grădinarilor! ;) P.S. inspiratia a fost de aici https://www.leckerschmecker.me/herzhafter-maulwurfshuegel/

 

INGREDIENTE
Pentru carnea tocată: Carne tocată, amestec cca. 1000 g, Ou de rață 1 bucată, ( ou de găină 2 bucăți!), Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Boia de ardei dulce 1 lingură, Praf de usturoi 1 lingură, Făină alba 2 linguri, Pesmet auriu 3 linguri, Ceapă verde sau chives cca. 3 linguri. Pentru umplutura de cartofi: Cartofi albi 4 bucăți medii, Bacon cubulețe cca. 50 g, Cașcaval ras cca. 100 g. Pentru topping: Brânză cremoasă cca. 100 g, Pâine neagră cca. 200 g, Unt cca. 100 g, Sos de soia 2 linguri, Roșii cherry, Mix de salată, Ardei kapia.

Carnea tocată se amestecă energic cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oul și ceapa verde, până se înglobează toate ingredientele și se obține o pasta omogenă.

Cartofii, întregi, necojiți, se fierb în apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. După ce s-au fiert, se curăță, se zdrobesc într-un vas mai mare, apoi se adaugă cubulețele de bacon și cașcavalul ras, amestecându-se energic până ce se înglobează toate ingredientele și obține o masă omogenă.

Un vas rotund se tapetează cu folie alimentară sau de aluminiu, apoi se așează un strat generos din amestecul de carne tocată, presându-se și pe pereți.

Apoi se adaugă amestecul de cartofi, se presează bine, apoi se adaugă un nou strat de carne tocată.

Se răstoarnă mușuroiul obținut pe o tavă tapetată cu foaie de pergament. Se scoate folia ușor, pentru a nu se deforma forma, se înțeapă ușor cu o scobitoare în câteva locuri, pentru ase putea elibera aerul cald, fără să strice mușuroiul, apoi se dă la copt în cuptorul preîncins, la 180 grade, cca. 80 de minute.

După ce s-a copt se lasă la răcorit, apoi se unge cu cremă de brânză.

Îîntre timp se prepare și pământul comestibil. Într-o tigaie se topește untul, apoi se adaugă pâinea fărâmițată și sosul de soia, se lasă la prăjit, ametecându-se continuucca. 5-6 mnute până devine crocantă.

Pământul din pâine, se lasă la răcorit, apoi se presară peste mușuroiul din carne, acoperindu-se în întregime.

Mușuroiul se ornează cu roșii, ardei, morcovi, mix de salată, sau ce fel de legume aveți prin frigider.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Mușuroi de cârtiță din carne tocată, cartofi și bacon

Pentru carnea tocată: Carne tocată, amestec cca. 1000 g, Ou de rață 1 bucată, ( ou de găină 2 bucăți!), Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Boia de ardei dulce 1 lingură, Praf de usturoi 1 lingură, Făină alba 2 linguri, Pesmet auriu 3 linguri, Ceapă verde sau chives cca. 3 linguri. Pentru umplutura de cartofi: Cartofi albi 4 bucăți medii, Bacon cubulețe cca. 50 g, Cașcaval ras cca. 100 g. Pentru topping: Brânză cremoasă cca. 100 g, Pâine neagră cca. 200 g, Unt cca. 100 g, Sos de soia 2 linguri, Roșii cherry, Mix de salată, Ardei kapia.

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ