My petit-chef and i: quiche cu leurda si branza de burduf
Instructiuni de preparare My petit-chef and i: quiche cu leurda si branza de burduf
A folosit robotul de bucatarie, dar se poate face totul cu mana la fel de bineIn cuva robotului pune faina, untul, sarea si 3 linguri de apa rece.
Amesteca putin. Daca nu se formeaza o bila de coca mai adauga cate o lingura de apa. Nu amesteca mult, ci numai pana ce coca s-a format.Scoate coca din cuva. Inveleste-o in folie de plastic si pune-o in frigider minim 30 minute.
Cand ai scos coca din frigider, incalzeste cuptorul la 190 CPe masa data putin cu faina intinde coca cu sucitorul, pana cand e destul de mare sa acopere tava de tarta.
Pune coca in tava, apasand bine pe curbele de pe margine. Inteapa-i fundul din loc in loc cu o furculita. Pune hartie de copt pe fundul tartei si umple-o cu boabe de fasole.
Modul acesta de a coace tarta se numeste "in orb" si se face asa pentru ca fundul tartei sa nu se umfle si sa se deformeze.
Coace tarta 15 minute, nu totalIn acest timp prepara umplutura: incalzeste untul intr-o tigaie si soteaza putin leurda taiata bucati, pana se inmoaie Bate ouale, apoi amesteca smantana, branza, maghiranul si putin piper.Scoate coaja de tarta din cuptor, si cu grija scoate boabele de fasole si foaia de copt. Pune in ea leurda.
Toarna deasupra amestecul cu oua . Baga la cuptor pentru 15 minute, la 180 C, sau pana ce umplutura este facuta (nu mai e moale).
Cand o scoti din cuptor mai presara putin piper. Tarta se poate manca rece sau calda. Pofta buna din partea mea si a ajutorului de bucatar.
Ingrediente My petit-chef and i: quiche cu leurda si branza de burduf
Pentru blat:
150 g faina
60 g unt
1 lingurita sare
3-4 linguri de apa rece
Pentru umplutura:
2 oua
200 g branza de burduf
200 ml smantana
4 legaturi de leurda
50 g unt piper cu lamaie de la Kotany, dupa gust
1 lingurita maghiran, de la Kotany