Napi cu smantana

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Napi cu smantana

Se taie napii in doua, si fiecare jumatate in alte 3 sau 4 bucati. Se curata bucatile dandu-le in acelasi timp si o forma, cam cat nuca de mare. Nu se mai spala, ci numai se sterg cu un servet. Se incalzeste putin unt intr-o cratita, se pun napii, se tin inabusiti 20 minute, la foc potrivit. Se misca cratita, ca sa nu se lipeasca de fund. Se pune sare. Deoparte se face un rantas alb, din jumatate lingura de unt, cu tot atata faina. Se stinge cu o ceasca de lapte. Cand sosul e fiert, se adauga smantana, se toarna peste napi si se lasa sa mai fiarba inabusit, la foc mic, 20 minute.Cu friganele sau crochete

Ingrediente Napi cu smantana

Pentru 6 persoane

1 kg. napi

unt

sare

1/2 lingura faina

o ceasca lapte

2-3 linguri smantana

Categorii