Napoleon

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Napoleon

Pentru aluat se pune faina pe masa, margarina care a fost scoasa din timp si sa inmuiat un pic taiata cubulete si smantana. Se framanta si se fac 7-8 foi subtiri. Pentru crema: punem laptele aproape tot la foc, batem ouale cu zaharul si faina, adaugam un pic din lapte, cine doreste se poate adauga coaja si zeama de la o lamaie, se adauga tot la lapte si amestecam continuu pana ce se face o crema mai grosuta. Se da de pe foc si lasam sa se raceasca si umplem foile. E foarte buna, eu o fac des, copiilor mei le place mult. Scuzati ca am uitat sa scriu, una din foi se sfarma marunt si se adauga la crema si apoi se umplu foile. Pofta buna!

Ingrediente Napoleon

Aluat: 2 cani faina

1 margarina

1 cutiuta mica (150gr)

smantana.

Crema: 2 oua

1kg lapte

1,5 pahar zahar

zahar vanilat

4 linguri faina.

Categorii