Napolitana cu caramel si nuca

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Napolitana cu caramel si nuca

1) Amesteca untul (lasat la temperatura camerei) cu zaharul pudra si pliculetul de zahar cu aroma de rom. Dupa ce amestecul a devenit o pasta cremoasa, adaugam un ou si amestecam bine, adaugam altul... 2) Punem zaharul intr-o oala medie, adaugam apa si lasam sa fiarba amestecand din cand in cand pana capata o nuanta aurie, apoi toarna compozitia de la pasul unu si amesteca continuu pana cand toate ingredientele devin o pasta cremoasa. 3) La final adaugam nucile si stafidele rehidratate, amestecam bine si lasam compozitia sa se raceasca aproximativ 15-30 minute (compozitia sa fie calda cand o intindem pe foaia de napolitana)4) Puneți foaia de napolitană pe o masă curată sau într-o tavă mare și întindeți uniform pasta de caramel. Adăugați următoarea foaie de napolitană, apăsați bine și puneți un tocator sau alt obiect greu peste tort, astfel încât foile de napolitană să fie presate. Păstrați totul la frigider pentru aproximativ 2-3 ore sau lăsați-l pe masă (iarna), apoi îndepărtați marginile și tăiați pătratele mici pentru servire. Atent! Daca vrei sa faci prajitura cu un al doilea strat de caramel, dublam cantitatile.

Ingrediente Napolitana cu caramel si nuca

2 foi mari de napolitana

250 g zahar

150 g zahar pudra

1 plic zahar rom

3 oua

un pachet de unt

150 ml apa

nuca si daca doriti puteti adauga si ceva stafide

Categorii