Năut chips
Reteta culinara Năut chips din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Turcia. Cum sa faci Năut chips
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Năut chips
Azi va propun o gustare #delicioasa din năut. Întotdeauna in timpul unui film sau la o masa cu prietenii avem ticul de a ronțăi ceva. De data aceasta va propun ceva sănătos. Năut copt, crocant pe exterior, moale in interior și cu multe condimente.
250g năut crud 1 linguriță piper -/- sare -/-boia dulce -/- praf de usturoi 2 linguri ulei de măsline Fierbem năutul aproximativ 50-55 de minute. Scoatem năutul și-l las sa se răcească, sau in trecem printr-un jet de apa rece, pentru a-i grăbi răcirea. Acum vine partea un pic mai dificilă, ca sa zic așa. Scoatem coaja fiecărui bob de năut. Daca este fiert bine, se decojesc ușor. Acest proces de a îndepărta coaja este pentru că, atunci când sunt în cuptor coaja se usucă și cade de pe năut. Se adaugă condimentele, se amestecă, apoi se transferă într-o tavă tapetată sau nu cu hârtie pergament și se nivelează. Se dau la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 10-15 minute, verificați dacă au început să se coacă și amestecați ușor printre ele. Daca mai este nevoie, le mai lăsați 5-10 minute la cuptor. Se servește după ce năutul este scos din cuptor și răcit.Ingrediente Năut chips
250g năut crud
1 linguriță piper
-/- sare
-/-boia dulce
-/- praf de usturoi
2 linguri ulei de măsline