Naut cu ciuperci brune si sos de rosii
Reteta culinara Naut cu ciuperci brune si sos de rosii din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Naut cu ciuperci brune si sos de rosii
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Naut cu ciuperci brune si sos de rosii
Dacă postiți, vă invit să încercați această mâncărică delicioasă.
250g ciuperci brune O conservă de năut ½ ardei gras roșu 200g sos de roșii o lingură ulei de măsline sare piper 1/2 linguriță zahăr brun (opțional) pătrunjel verdeSe spală și se usucă ciupercile cu un prosop absorbant și se taie felii. Se pun la călit într-o tigaie, într-o lingură de ulei de măsline și se lasă să fiarbă la foc uite 2-3 minute. Se adaugă năutul clătit și ardeiul tăiat felii. Se adaugă o căniță de apă și sosul de roșii și se lasă să fiarbă 10 minute. Se condimentează cu sare, piper proaspăt măcinat și se lasă să fiarbă până când scade apa și se formează un sos mai gros.
Se ia de pe foc și se adaugă pătrunjelul tocat.
Ingrediente Naut cu ciuperci brune si sos de rosii
250g ciuperci brune
O conservă de năut
½ ardei gras roșu
200g sos de roșii
o lingură ulei de măsline
sare
piper
1/2 linguriță zahăr brun (opțional)
pătrunjel verde