Naut cu ciuperci brune si sos de rosii

Reteta culinara Naut cu ciuperci brune si sos de rosii din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Naut cu ciuperci brune si sos de rosii

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Naut cu ciuperci brune si sos de rosii

 

Dacă postiți, vă invit să încercați această mâncărică delicioasă.

250g ciuperci brune O conservă de năut ½ ardei gras roșu 200g sos de roșii o lingură ulei de măsline sare piper 1/2 linguriță zahăr brun (opțional) pătrunjel verde

Se spală și se usucă ciupercile cu un prosop absorbant și se taie felii. Se pun la călit într-o tigaie, într-o lingură de ulei de măsline și se lasă să fiarbă la foc uite 2-3 minute. Se adaugă năutul clătit și ardeiul tăiat felii. Se adaugă o căniță de apă și sosul de roșii și se lasă să fiarbă 10 minute. Se condimentează cu sare, piper proaspăt măcinat și se lasă să fiarbă până când scade apa și se formează un sos mai gros.

Se ia de pe foc și se adaugă pătrunjelul tocat.

 

Ingrediente Naut cu ciuperci brune si sos de rosii

250g ciuperci brune

O conservă de năut

½ ardei gras roșu

200g sos de roșii

o lingură ulei de măsline

sare

piper

1/2 linguriță zahăr brun (opțional)

pătrunjel verde

Categorii