Negresa cu branza si cirese
Reteta culinara Negresa cu branza si cirese din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Negresa cu branza si cirese
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Negresa cu branza si cirese
O prajitura de ciocolata cu branza si cirese care se potriveste perfect cu cafeaua de dimineata. „Rețete de suflet”
200 g unt 300 g zahăr 125 ml lapte 3 lg cacao 200 g faina alba 1 plic praf de copt 4 oua 100 g picături de ciocolată neagră 200 g branza proaspata 2-3 lg zahăr 1 plic de zahăr vanilat cirese fara samburiPune într-o cratiță untul, zahărul, cacao și laptele. Transferați la foc potrivit și aduceți la fierbere. Dupa 3 clocote se ia de pe foc. Luați 10 lbs din siropul format și puneți-l într-o cratiță mai mică. Restul siropului se lasa la racit. Adăugați câte un gălbenuș și amestecați. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se amesteca bine, pana se obtine o spuma tare si se incorporeaza usor in compozitia de cacao, in mai multe reprize. Brânza se amestecă cu zahărul și zahărul vanilat. Tapetați o tavă de 20 x 30 cm și turnați compoziția. Apoi nivelați, cu ajutorul unei lingurițe, puneți mormane de brânză. Cu ajutorul unei furculițe se trag rulouri, trecând prin brânză, dându-i un aspect marmorat.Ciresele se spala si se curata de coaja. Se pune deasupra tortului. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C pentru 30 de minute. Intre timp punem tigaia cu siropul ramas pe foc. Se adauga ciocolata neagra si se amesteca pana se topeste. Scoateți tortul din cuptor și turnați siropul de ciocolată atât de fierbinte. Se lasa la racit apoi se portioneaza si se serveste. Poftă bună!
Ingrediente Negresa cu branza si cirese
200 g unt
300 g zahar
125 ml lapte
3 lg cacao
200 g faina alba
1 plic praf de copt
4 oua
100 g dropsuri de ciocolata amaruie
200 g branza proaspata
2-3 lg zahar
1 plic zahar vanilat
cirese fara samburi