Negresă cu ciocolată: Desert decadent și irezistibil

Negresă cu ciocolată: Desert decadent și irezistibil - Cum se prepara Negresă cu ciocolată: Desert decadent și irezistibil: Într-un bol, mixează untul

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Negresă cu ciocolată: Desert decadent și irezistibil

 

Andra Mihail ne prezintă o rețetă delicioasă pentru o negresă cu ciocolată, cu o textură densă și pufoasă în același timp.  Pentru această Negresă cu ciocolată: Desert decadent și irezistibil, sunt necesare ingredientele următoare: unt, zahăr, ouă, lapte, smântână, ciocolată.    

Ingrediente Negresă cu ciocolată: Desert decadent și irezistibil: 250 unt moale 250 zahăr 4 ouă 250 făină 200 ml lapte 75 g cacao 1 plic praf de copt Esență de vanilie 2 lingurițe 100 g ciocolată tocată mărunt Glazură: 150 g ciocolată 150 ml smântână pentru frișcă

Cum se prepara Negresă cu ciocolată: Desert decadent și irezistibil:

Într-un bol, mixează untul moale, un praf de sare și zahărul până devine cremos. Încorporează ouăle și adaugă esența de vanilie.

Adaugă făina, praful de copt, cacaua și laptele și mixează până obții o compoziție omogenă.

Adaugă ciocolată tocată mărunt și amestecă ușor ca să se distribuie uniform în aluat.

Toarnă compoziția de negresă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și niveleaz-o frumos.

Coace negresa în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de 40 minute. Fă proba cu o scobitoare, dacă iese curată, înseamnă că e coaptă.

După coacere, scoate negresa din cuptor și las-o la temperat.

Înfierbântă smântâna lichidă într-o cratiță și adaugă ciocolata ruptă bucăți. Amestecă bine până când se topește ciocolata și se omogenizează compoziția.

Glazurează negresa cu sosul de ciocolată. 

Este o negresă densă, dar pufoasă în același timp, cu un gust intens de ciocolată și delicioasă.

Încearcă și rețeta de Negresă cu stafide și nucă, un desert excelent sau rețeta de Tartă brownie.

Îți recomandăm și rețeta de Negresă cu cafea și migdale.

Ingrediente Negresă cu ciocolată: Desert decadent și irezistibil

Ingrediente Negresă cu ciocolată: Desert decadent și irezistibil:

250 unt moale

250 zahăr

4 ouă

250 făină

200 ml lapte

75 g cacao

1 plic praf de copt

Esență de vanilie 2 lingurițe

100 g ciocolată tocată mărunt

Glazură:

150 g ciocolată

150 ml smântână pentru frișcă

Categorii