Negresa cu ciocolata si frisca

Reteta culinara Negresa cu ciocolata si frisca din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Negresa cu ciocolata si frisca

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Negresa cu ciocolata si frisca

 

"retete pascal"

270 g ciocolata neagra (minim 50% cacao) 135 g unt 4 oua 100 g zahăr măcinat 1 praf de sare 120 g faina -pentru decor: 200 ml smantana neindulcita 30 g zahăr măcinat

Topiți untul și ciocolata pe baie de aburi (se scoate din abur înainte să se topească complet și se amestecă. Astfel nu veți avea o compoziție fierbinte dar va fi perfect omogenă). Batem ouale cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul macinat si batem pana devin o spuma omogena. Adaugam ciocolata topita si amestecam, apoi adaugam faina si amestecam usor. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 25-30 de minute. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Amesteca frisca cu zaharul si orneaza prajitura.

Ingrediente Negresa cu ciocolata si frisca

270g ciocolată neagră (minim 50% cacao)

135g unt

4 ouă

100g zahăr măcinat

1 praf de sare

120 g făină

-pentru ornat:

200 ml frișcă neîndulcită

30g zahăr măcinat

Categorii