Negresa cu crema de nuci si lapte condensat

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Negresa cu crema de nuci si lapte condensat

Preparăm blatul pentru negresă. Separăm albușurile de gălbenușuri, presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm spumă. Preparăm apoi siropul. Caramelizăm zahărul și adăugăm laptele fierbinte peste el, amestecând continuu până se diluează tot zahărul. Turnăm, în fir subțire, 200 ml din sirop, peste albușurile bătute și le mixăm până se omogenizează, apoi, înlăturăm mixerul și folosim o spatulă, pentru a nu se lăsa bezeaua. Adăugăm, treptat, gălbenușurile, nuca măcinată grosier și la final făina cernută împreună cu cacaua și praful de copt, amestecând ușor după fiecare adaos, cu mișcări circulare, de jos în sus, până la omogenizare. Întindem compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și o dăm la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute, sau până trece testul cu sobitoarea. Lăsăm apoi blatul să se răcească și îl însiropăm cu siropul de zahăr caramelizat, oprit. Preparăm crema de nuci. Măcinăm nuca fin. Încălzim laptele condensat pe baie de aburi, până aproape de punctul de fierbere și îl adăugăm, treptat, peste nuca măcinată, amestecând intens, așa încât nuca să se opărească și să se hidrateze bine. Lăsăm compoziția să se răcească, apoi o mixăm împreună cu mascarponele și un praf de sare și o întindem uniform peste blatul de negresă, însiropat. Dăm negresa la rece pentru 30 de minute, apoi o putem porționa și savura cu mare poftă. Să vă fie de folos!

Ingrediente Negresa cu crema de nuci si lapte condensat

Sirop:

200 g zahăr

400 ml lapte

Blat:

8 ouă

200 ml sirop

150 g nucă tăiată grosier

200 g făină

1 plic praf de copt

25 g cacao

un praf sare

Crema:

200 g nucă măcinată

200 g lapte condensat Delatte

250 g mascarpone

un praf sare

Categorii