Negresa cu gem de gutui și branza
Reteta culinara Negresa cu gem de gutui și branza din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Negresa cu gem de gutui și branza
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Negresa cu gem de gutui și branza
Ce zici de o rețetă rapidă și delicioasă? Aceasta prajitura este foarte pufoasa si se topeste in gura. Îl poți pregăti cu orice fructe de sezon sau gem, ori de câte ori ai chef de ceva dulce.
-pentru blat (30x17 cm): 130 g ciocolată neagră 80 g cafea fierbinte 150 g iaurt grecesc 130 g ulei 3 ouă mari 200g faina 200 g zahăr 60 g cacao neagra extra 5 g praf de copt 2g sare -pentru crema: 200 g branza de vaci 1 sau 50 g zahăr 2 linguri de faina Esență de vanilie 100 g dulceata de gutuiPentru blat:
Se pune ciocolata in 80g de cafea fierbinte si se lasa sa se topeasca, amestecand usor. Daca nu se topeste perfect, puteti pune amestecul pe baia de aburi. Se lasa sa se raceasca.
Intr-un bol se pun ouale, uleiul si iaurtul si se amesteca cu un tel, apoi se adauga crema de ciocolata si se amesteca. În mod ideal, toate ingredientele ar trebui să fie la temperatura camerei.
Intr-un alt bol se pune faina, cacao, zaharul macinat, sarea si praful de copt si se amesteca amestecul, apoi se cerne peste compozitia lichida si se amesteca bine. Nu amestecați până când amestecul nu este omogen.
Tapetați tava cu hârtie de copt (30x17 cm), apoi turnați compoziția, păstrând 5 linguri de compoziție.
Pentru crema se amesteca branza cu oul, zaharul si esenta de vanilie. Adăugați făina și amestecați bine.
Peste aluat se pune crema de branza cu lingura din loc in loc, apoi se adauga dulceata de gutui din loc in loc. Adaugam deasupra restul de aluat si marinam compozitia cu o furculita.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 150 de grade C, pentru 50-55 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Transferați tortul pe un grătar sau pe fund de lemn. Dupa ce s-a racit se serveste.
Ingrediente Negresa cu gem de gutui și branza
-pentru blat (30x17 cm):
130g ciocolată neagră
80g cafea fierbinte
150g iaurt grecesc
130g ulei
3 ouă mari
200g făină
200g zahăr
60g cacao extra black
5g praf de copt
2g sare
-pentru crema:
200g brânză de vaci
1 ou
50g zahăr
2 linguri făină
Esență de vanilie
100g gem de gutui