Negresa cu glazura de ciocolata

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Negresa cu glazura de ciocolata

300 grame zahar, untul, cacao, ceasca de lapte se pun in cratita, pe foc mic. Cand fierbe se da la o parte sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se adauga galbenusurile, pe rand, apoi faina amestecata cu praful de copt. Albusurile de la cele 5 oua se bat cu mixerul cu un praf de sare. Se adauga apoi 100 gr zahar pudra si se bat pana devin o bezea tare. Se adauga peste compozitia de cacao si se omogenizeaza cu miscari verticale. Se pune in tava tapata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc potrivit, e gata cand trece testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Se face o glazura din ciocolata ulei si 2 linguri zahar pudra (eu folosesc cuptor cu microunde). Se intinde peste prajitura si se orneaza. Eu am facut o portie ieri (vineri) si azi am mai facut una!

Ingrediente Negresa cu glazura de ciocolata

400 gr zahar pudra

50 gr cacao

1 pachet unt

5 oua

1 ceasca lapte

200 gr faina

1 plic praf copt

sare

100 gr ciocolata menaj

1 lingura ulei

2 linguri zahar pudra

Categorii